Νέο κύκλος ενημερωτικών και εκπαιδευτικών συναντήσεων για τον καρκίνο «ΜΕΕΤ ΤΗΕ EXPERTS – Συναντήστε τους Ειδικούς – Λύστε τους γρίφους», από τον ΣΓΚΜ “Άλμα Ζωής” Ν. Αχαΐας

Νέο κύκλος ενημερωτικών και εκπαιδευτικών συναντήσεων για τον καρκίνο «ΜΕΕΤ ΤΗΕ EXPERTS – Συναντήστε τους Ειδικούς – Λύστε τους γρίφους», από τον ΣΓΚΜ  “Άλμα Ζωής” Ν. Αχαΐας

Ξεκινά τον Απρίλιο ένας νέος κύκλος ενημερωτικών και εκπαιδευτικών συναντήσεων για ασθενείς με καρκίνο , αλλά και για τον γενικό πληθυσμό, για όλους όσους θέλουν να λύσουν τις απορίες τους για ιατρικούς χειρισμούς, που έχουν σχέση με τον καρκίνο.

Οι συναντήσεις αυτές με τον τίτλο «MEET THE EXPERTS», διοργανώνονται από τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας και είναι εντελώς δωρεάν για όποιον επιθυμεί να συμμετέχει.


Στο πρώτο κύκλο πρόκειται να πραγματοποιηθούν 6 αυτοτελείς συναντήσεις. Στις συναντήσεις αυτές, μέσα από μια διαδραστική συζήτηση, στόχος είναι να υπάρξει ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ ιατρών και ενδιαφερομένων σε μια γλώσσα οικεία και κατανοητή στο ευρύ κοινό και να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τους ασθενείς και γενικά τους εμπλεκόμενους με το ζήτημα καρκίνος, που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να τεθούν στον θεράποντα ιατρό τους, αντλώντας έτσι όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν την ασθένεια, τις θεραπείες, τη διαχείριση των παρενεργειών κτλ.


Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν κυρίως δια ζώσης, ώστε να καταστεί δυνατόν να υπάρξει η απαραίτητη διάδραση και ερωτήσεις. Αν υπάρξει διαφορετικός τρόπος υλοποίησης (διαδικτυακά ή υβριδικά) θα ανακοινώνεται εγκαίρως.
Τα σεμινάρια «MEET THE EXPERTS» για το 2024 θα πραγματοποιηθούν σε επιλεγμένες ημερομηνίες, από τον Απρίλιο έως τον Δεκέμβριο .

Η θεματολογία του πρώτου κύκλου, αφορά στις ακόλουθες ενότητες:

  1. Ανοσοθεραπεία- Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το σήμερα και το αύριο
  2. Ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις – Ένας γρίφος για τον ασθενή
  3. Στοματική υγιεινή – Οδοντιατρικοί χειρισμοί κατά την διάρκεια των θεραπευτικών χειρισμών, και όχι μόνο
  4. Γυναικολογικά θέματα που συνάδουν με την ποιότητα ζωής των ασθενών
  5. Port – Τι είναι, τι προσφέρει, πως διατηρείται σε άριστη κατάσταση
  6. Παθολογοανατομικά αποτελέσματα – Ακόμα ένας γρίφος ζητά λύση

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται με την Ευγενική Υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.