Αμέσως μετά τη διάγνωση μια γυναίκας με καρκίνο μαστού και το χειρουργείο της, δικαιούται να πάρει ποσοστό αναπηρίας από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας ΚΕ.Π.Α. στο οποίο απευθύνονται οι ασφαλισμένες όλων των ταμείων και λειτουργεί υπό τη Διοικητική Ευθύνη του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Στην Πάτρα το ΚΕ.Π.Α. βρίσκεται στο ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου (Ιωαννίνων 14). Το ποσοστό αναπηρίας που λαμβάνουν συνήθως οι γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο μαστού είναι 67%. Το ποσοστό αυτό επανεξετάζεται όπως ορίζει η εκάστοτε επιτροπή και δεν ισχύει εφόρου ζωής.

Βασικές παροχές με το ποσοστό αναπηρίας:

  • Φορολογική Έκπτωση από το εισόδημα. Κατάθεση της γνωμάτευσης της επιτροπής στην Εφορία μαζί με τη φορολογική δήλωση
  • Κάρτα Μετακινήσεων για έκπτωση σε αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες – πληροφορίες για Αχαΐα: Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Γερμανού 98)
  • Κουπόνια Κοινωνικού Τουρισμού
  • Εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ χωρίς εξετάσεις (σχετικές πληροφορίες στις γραμματείες των σχολών του κάθε τμήματος)
  • Έκπτωση σε λογαριασμό ΔΕΗ (εισαγωγή στο πρόγραμμα Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ), πληροφορίες: www.dei.gr
  • Μείωση στα Δημοτικά Τέλη του Λογαριασμού της ΔΕΗ. Αρμόδια υπηρεσία Δημοτικός Οργανισμός Υγείας Πρόνοιας Δήμου Πατρέων, (Γούναρη 76)
  • Επίδομα Πρόνοιας. Πληροφορίες για Αχαΐα, Διεύθυνση Υγείας – Πρόνοιας, (Πατρών Αθηνών 15)

Σημείωση 1η: η κάθε υπηρεσία για την παροχή των ανωτέρω θέτει ορισμένες προϋποθέσεις. Αναζήτησε τις σχετικές πληροφορίες στις ανωτέρω διευθύνσεις.

Σημείωση 2η: το κάθε ταμείο προβλέπει συγκεκριμένες παροχές για τη γυναίκα που έχει νοσήσει με καρκίνο μαστού. Για περαιτέρω πληροφορίες απευθυνθείτε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. ΑΧΑΙΑΣ παρέχει δωρεάν νομικές συμβουλές στις γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο μαστού.

Κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα, με αρχή την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρες 18:00 ως 20:00, οι νομικοί κα Σοφία Μέρμελα και Χριστίνα Δευτεραίου εναλλάξ μια φορά το μήνα, θα βρίσκονται στα γραφεία του Συλλόγου μας Γούναρη 37 για να παρέχουν νομικές συμβουλές στις ενδιαφερόμενες .

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας επικοινωνήστε με την κοινωνική λειτουργό κα Κλαίρη Τζιομάκη καθημερινά 09:00 με 16:00 στο 2610 222 274.