Συνταγογράφηση χωρίς επίσκεψη στο γιατρό: Όλη η διαδικασία

Συνταγογράφηση χωρίς επίσκεψη στο γιατρό: Όλη η διαδικασία

Από σήμερα, Δευτέρα 23/3/20, τίθεται σε εφαρμογή ο νέος ηλεκτρονικός τρόπος συνταγογράφησης φαρμάκων, δηλαδή χωρίς επίσκεψη στον γιατρό. Το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας σας μεταφέρει όλες τις πληροφορίες για τη διαδικασία που θα εξυπηρετήσει, μεταξύ άλλων, πολλούς ογκολογικούς ασθενείς, δεδομένου του αναγκαίου περιορισμού μετακινήσεων.

Με τη διαδικασία της άυλης συνταγογράφησης, οι συνταγές φαρμάκων είναι δυνατόν να εκδοθούν χωρίς παραπεμπτικό και χωρίς επίσκεψη στο ιατρό, μέσω του ηλεκτρονικού Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της ΗΔΙΚΑ, αρκεί να συνδεθείτε στο https://www.e-syntagografisi. gr/p-rv/p, με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ σας ή με τους κωδικούς ΠΦΥ, τους οποίους παραλαμβάνετε από τον οικογενειακό σας ιατρό. Με την είσοδό σας στο σύστημα, επιλέγετε την «άυλη συνταγογράφηση» και δηλώνετε εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε τις συνταγές που θα καταχωρήσει ο γιατρός σας με sms στο κινητό σας τηλέφωνο ή με e-mail που θα δηλώσετε.

Εφόσον καταχωρηθεί η συνταγή από τον γιατρό, ο φαρμακοποιός μπορεί είτε με το barcode της συνταγής είτε με τον ΑΜΚΑ του πολίτη, να έχει πρόσβαση στις εκκρεμείς συνταγές και να τις εκτελέσει. Για επιβεβαίωση, αποστέλλεται sms ή email στον πολίτη ένας κωδικός, τον οποίο γνωστοποιείτε στον φαρμακοποιό σας. Έτσι, μπορείτε να παραλάβετε τα φάρμακά σας χωρίς να προσκομίσετε κάποιο φυσικό έντυπο, παρά μόνο να έχετε πρόσβαση στο κινητό ή/και στο email σας.

Αναλυτικές οδηγίες για την εγγραφή σας στο ηλεκτρονικό σύστημα άυλης συνταγογράφησης, μπορείτε να βρείτε εδώ: ΕΔΩ