Θερμή ανταπόκριση των δημοτών Ζαχάρως στην ενημερωτική εκδήλωση

Θερμή ανταπόκριση των δημοτών Ζαχάρως στην ενημερωτική εκδήλωση

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και καίρια ερωτήματα από τους παρευρισκόμενους, ολοκληρώθηκε, το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, η ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού, που πραγματοποίησε το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας, ως δράση του έργου «Σύμμαχοι Φροντίδας: Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους», που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund*. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δ. Ζαχάρως, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και με τη στήριξη της 6ης ΥΠΕ, έλαβε χώρα σε φυσικό χώρο, στο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Ζαχάρως, τηρώντας πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον Covid-19.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Δημήτρης Κούκουρας – Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής Παν/μίου Πατρών, η κ. Γεωργία Πανίτσα – ψυχολόγος του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας και η κ. Ρένα Χυτοπούλου, εκπαιδευμένη εθελόντρια και αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Ζαχάρως κ. Αλεξανδρόπουλος Κωνσταντίνος. Τον συντονισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο κ. Γκούσκος Νικόλαος ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου. Τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου- Ολυμπίας εκπροσώπησε ο κ. Παπαζαφείρης Προκόπης, Διευθυντής Κέντρου Υγείας Ζαχάρως.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Σκαλτσά Δήμητρα, Αντιδήμαρχο Παιδείας , Δια Βίου Μάθησης και Κοινωνικής Πολιτικής και τον κ. Γκούσκο Νικόλαο,  για την άψογη συνεργασία και  την υποστήριξη για την υλοποίηση της ενημερωτικής μας εκδήλωσης.

Το πρόγραμμα των ενημερωτικών εκδηλώσεων θα συνεχίσει να υλοποιείται στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το επόμενο διάστημα .

Το έργο «Σύμμαχοι Φροντίδας» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Σύλλογο γυναικών με καρκίνο μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως ΕΕΑ Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Περισσότερες πληροφορίες: www.activecitizensfund.gr