Δ’ Χαιρετισμοί στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΙΚΡΟΚΑΣΤΡΟΥ & ΚΑΣΤΟΡΙΑ   

Δ’ Χαιρετισμοί στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΙΚΡΟΚΑΣΤΡΟΥ & ΚΑΣΤΟΡΙΑ   

         2 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:  05/04/19    – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:  06/04/19

 

1η ΗΜΕΡΑ (Παρασκευή 05/04): ΠΑΤΡΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη πλατεία Τριών Συμμάχων (στο κάτω μέρος στην Όθωνος Αμαλίας) την συμφωνημένη ώρα και αναχωρούμε για Ρίο – Αντίρριο – Ιονία Οδό – Εγνατία Οδό – Καστοριά. Άφιξη στη Καστοριά το μεσημέρι. Είναι η πιο γραφική πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, χτισμένη σε μια μικρή χερσόνησο στη δυτική όχθη της λίμνης Ορεστιάδας. Χαρακτηριστικό της πόλης είναι οι 70 Βυζαντινές εκκλησίες, η εκκλησία της Μαυριώτισας δίπλα στη λίμνη και τα εντυπωσιακά αρχοντικά στη περιοχή Ντολτσό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα μεταβούμε στη Παναγία Μικροκάστρου για τους Δ’ Χαιρετισμούς. Το μοναστήρι είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, θεωρείται το κέντρο της πνευματικής και κοινωνικής δραστηριότητας της Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης. Πλήθος κόσμου συρρέει όλο το χρόνο για να προσκυνήσει την θαυματουργή εικόνα της βρεφοκρατούσας με πιθανή χρονολογία το 1603 ενώ μία πρόσφατη έρευνα τη χρονολογεί στον 13ο αιώνα. Επιστροφή το βράδυ στη Καστοριά και δείπνο στο ξενοδοχείο.

 

2η ΗΜΕΡΑ (Σάββατο 06/04): ΚΑΣΤΟΡΙΑ – (ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ) – ΠΑΤΡΑ

Γνωριμία με την πόλη. Πρόκειται για µια πόλη µικρή, που δεν χρειάζεσαι πολλές µέρες για να τη γνωρίσεις. Την ίδια στιγµή όµως όσες µέρες και να έχεις στη διάθεσή σου δεν θα είναι αρκετές για να «χορτάσεις» το υπέροχο φυσικό τοπίο το οποίο απλόχερα της έχει δοθεί! Αυτή η πανέµορφη γωνιά της δυτικής Μακεδονίας είναι ένας προορισµός παντός καιρού, καθώς το απόλυτο σήµα κατατεθέν της, η λίµνη µε το επίσηµο όνοµα Ορεστιάδα, της δίνει κάθε εποχή ιδιαίτερο χρώµα και ατµόσφαιρα που σε αιχµαλωτίζει από την πρώτη κιόλας στιγµή. Το γραφικό Ντολτσό, το Μοναστήρι της Παναγίας της Μαυριώτισας, το Σπήλαιο του Δράκου, το Λαογραφικό Μουσείο, το Μουσείο Μακεδονικού αγώνα, το μοναδικό Ενυδρείο, ο λιμναίος οικισμός του Δισπηλιού είναι μερικά από τα μυστικά της πόλης, που μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε (τελικό πρόγραμμα υπό διαμόρφωση).

Μετά την περιήγηση μας θα σταματήσουμε για φαγητό σε προορισμό που είναι ακόμα σε εκκρεμότητα (υπό διερεύνηση) και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε μέσω της Εγνατίας και της Ιονίας Οδού για την Πάτρα, άφιξη στην Πάτρα το βράδυ.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ:

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ή ΤΡΙΚΛΙΝΟ

 Με Πρωινό

ΤΙΜΗ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ή ΤΡΙΚΛΙΝΟ

 Με Ημιδιατροφή

HOTΕL ESPEROS PALACE SPA 4* Superior

95 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο ESPEROS PALACE SPA 4* στη Καστοριά με δείπνο & πρωινό

Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν/ ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

Στην τιμή περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής € 3 ανά δωμάτιο

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου:  + 20 €

Δεν συμπεριλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία