ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ “ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΣΧΟΥΣΩΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΤΟΥΣ”

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ “ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΣΧΟΥΣΩΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΤΟΥΣ”

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00, Συνάντηση Ολοκλήρωσης του Έργου Σύμμαχοι Φροντίδας*- Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών(μικρή αίθουσα).
Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και από τη σελίδα του Συλλόγου μας στο Facebook(@almazoispatras) και από το κανάλι του Άλμα Ζωής Πάτρας στο Youtube.
Διαπιστώνοντας την ανάγκη εκπαίδευσης των «άτυπων» φροντιστών από επαγγελματίες υγείας, προκειμένου να παρέχουν αποτελεσματικότερη βοήθεια στους ασθενείς, να επικοινωνήσουν μαζί τους, αλλά και να φροντίσουν τον εαυτό τους από την ολιστική επιβάρυνση που επηρεάζει την προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή και αναγνωρίζοντας ότι οι ψυχολογικές επιπτώσεις της φροντίδας ογκολογικών ασθενών είναι, πολλές φορές, ίσες ή και μεγαλύτερες από αυτές των ασθενών, ο Σ.Γ.Κ.Μ – «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020 ένα καινοτόμο έργο εκπαίδευσης φροντιστών καρκινοπαθών γυναικών, το οποίο ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2022. Το έργο «Σύμμαχοι Φροντίδας: Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους», υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με Φορέα Διαχείρισης Επιχορήγησης το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow, Φορέα υλοποίησης το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας.
Το έργο περιελάμβανε:
Α. Σεμινάρια εκπαίδευσης και ψυχοκοινωνικής στήριξης των άτυπων φροντιστών
Β. Ανοικτή ομάδα ψυχοκοινωνικής στήριξης φροντιστών
Γ. Ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
*Το Έργο ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ – «Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους»υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τον Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας.
Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr