Ολοκληρώθηκε το Έργο «Σύμμαχοι Φροντίδας- Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους» από το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας

Ολοκληρώθηκε το Έργο «Σύμμαχοι Φροντίδας- Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους» από το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας

Με μεγάλη τιμή και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση Ολοκλήρωσης του Έργου «Σύμμαχοι Φροντίδας*- Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους», τη Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Τη ιδέα που γέννησε το Έργο και τη πορεία του μέχρι την υλοποίηση του ανέφερε στο χαιρετισμό της η κ. Αγγελική Στεφανάκη- Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας . Η κ. Μαρία Τσενέ -Βοηθός Διευθύντρια Προγράμματος Active citizens fund αναφέρθηκε στα πολύ σημαντικά στοιχεία του έργου αυτού που ήταν αφενός η αναγνώριση του ρόλου του φροντιστή και η ενδυνάμωσή του , καθώς και ότι το Έργο ταξίδεψε εκτός από την πόλη της Πάτρας σε περιοχές ολόκληρης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπου η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας είναι περιορισμένη .
Την εκδήλωση χαιρέτησαν η κ. Σαμούρη Βίβιαν- Αντιδήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων και ο κ. Καρβέλης Ιωάννης- Διοικητής 6ης ΥΠΕ. Ο κ. Μπονάνος Χαράλαμπος- Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας απέστειλε τους χαιρετισμούς του καθώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατή η παρουσία του στο χώρο.
Τον απολογισμό του Έργου Σύμμαχοι Φροντίδας παρουσίασε η κ. Ελένη Μητροπούλου-Κοινωνική λειτουργός ΣΓΚΜ «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. ΑΧΑΙΑΣ , Υπεύθυνη Έργου Σύμμαχοι Φροντίδας και τον απολογισμό της Ανοιχτής Ομάδας Ψυχοκοινωνικής Στήριξης φροντιστών η κ. Γεωργία Πανίτσα- Ψυχολόγος ΣΓΚΜ «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. ΑΧΑΙΑΣ-Συντονίστρια Ανοιχτής Ομάδας Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Φροντιστών.
Ιδιαίτερα συγκινητικές με το λόγο τους ήταν οι κυρίες Ελευθερία Θεοδωροπούλου και Βασιλική Κονιδάρη, που παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια ως φροντίστριες των δικών τους ανθρώπων .
Στη συνέχεια έγινε απονομή Αναμνηστικών Συμμετοχής και Αναμνηστικών Συνεργασίας σε όλους όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση του Έργου Σύμμαχοι Φροντίδας .
Ευχαριστούμε θερμά το Πανεπιστήμιο Πατρών, για τη παραχώρηση της αίθουσας στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο, την εταιρεία Dream Cinematography και τον κ. Χρύσανθο Σπυρόπουλο για τις υπηρεσίες live streaming της εκδήλωσης και τέλος τον κ. Φάκαλo Δημήτρη για τις υπηρεσίες catering που προσέφερε στους καλεσμένους.
*Το έργο ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ – «Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν.Αχαΐας.
Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow