Ασθένησα από καρκίνο του μαστού σε ηλικία 32 ετών

Ασθένησα από καρκίνο του μαστού σε ηλικία 32 ετών

Ήταν η ασθένεια που απασχολούσε το οικογενειακό μου περιβάλλον, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ο παππούς μου το 1980 γράφτηκε στα Ιατρικά Χρονικά, ως μια από τις σπανιότατες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού σε άνδρες.

Εγώ και Αυτός

Εγώ και Αυτός

Δεν φανταζόμουνα ότι θα ένοιωθα ευτυχής διανύοντας αυτή τη θλιβερή και σκοτεινή περίοδο της ζωής μου. Έφυγε από πάνω ένα τεράστιο βάρος. Ήμουν πια ΕΓΩ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ!! Ελεύθερη από όλους και όλα που στάθηκαν βαρίδια στη ζωή μου και τώρα είχε έρθει η ώρα να πάρω θάρρος κα να πω επιτέλους τη λέξη που λαχτάραγα μια ζωή «ΟΧΙ». Όλοι αυτοί που ευχόμουν να είναι, ήταν δίπλα μου. Οι γονείς μου, τα παιδιά μου, η αδερφή μου, ο άντρας μου. Οι γιατροί μου υποστηρικτικοί δίπλα μου. Η οικογένειά μου βέβαια σήκωνε το δικό της σταυρό πράγμα που με βάραινε αφόρητα γιατί δεν μπορούσα να το αντέξω. Ήμουν εγώ, από μικρή κοπέλα λόγω ασθένειας της μάνας μου, ο υποστηριχτής της οικογένειας. Τώρα ο κόσμος μου γύριζε ανάποδα. Όλη μου τη ζωή ζούσα για τους άλλους. Οικογένεια, παιδιά, γονείς, μαθητές, φίλοι. Ο κόσμος μου τώρα άρχισε να μικραίνει να μικραίνει και έγινε σα ρεβίθι, όσο το μέγεθος του όγκου μου και το μόνο που έμεινε ήμουν εγώ και ο καρκίνος μου. Πώς να διαχειριστώ αυτήν την αλλαγή; Η σωματική μου αδυναμία ώρες ώρες με εξουθένωνε. Βούλιαξα! Δεν μπορούσα να διαχειριστώ το χρόνο και το πόνο. Δεν έκλαψα, δεν παραπονέθηκα, δεν αναρωτήθηκα «γιατί εγώ;».

Η ζωή μου μετά τον καρκίνο

Η ζωή μου μετά τον καρκίνο

Κατά τη διάρκεια αυτής της μάχης, ένιωθα σαν το δρομέα που τρέχει σε αγώνα ζωής και ενώ σκόνταψα και έπεσα κάτω οι άλλοι γύρω μου συνέχιζαν κανονικά. Και εγώ προσπαθώ απελπισμένα να σηκωθώ και να συνεχίσω μαζί τους! Τα κατάφερα όμως! Επιτυχώς!! Επιτέλους μετά από 8 μήνες στο σύνολο θεραπειών είχα τελειώσει!! Είχα νικήσει τον καρκίνο του μαστού! Η πρώτη μου προληπτική μαστογραφία μου έσωσε τη ζωή!! Επιτέλους έφτασα στο φως που έβλεπα από μακριά τόσους μήνες! Όντως ήμουν από τις τυχερές! Κάποιοι άλλοι μαζί μου δεν κατάφεραν να φτάσουν ποτέ! Έχασαν τη μάχη για διαφορετικούς λόγους στη μέση της διαδρομής! Σιγά-σιγά η ζωή μου ξαναρχίζει να μπαίνει σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς! Επιστρέφω στην εργασία μου και αρχίζω να νιώθω και πάλι ένας φυσιολογικός άνθρωπος!