Ο καρκίνος με έκανε να αλλάξω ζωή, προτεραιότητες και αξίες

Ο καρκίνος με έκανε να αλλάξω ζωή, προτεραιότητες και αξίες

Ο καρκίνος με έκανε να αλλάξω ζωή, προτεραιότητες και αξίες, με ωρίμασε. Με έκανε να χαίρομαι για τα πιο απλά πράγματα. Μια ανατολή… τα χρώματα του δειλινού, μια βόλτα με το σκυλάκι μου, τα μάτια των παιδιών μου. Δοξάζω το Θεό καθημερινά γιατί είμαι τυχερή που έζησα, που άλλαξα και αυτό που νιώθω το μεταφέρω σε όλες τις ασθενείς με καρκίνο μαστού που συναντώ στα νοσοκομεία όταν πια σαν εθελόντρια, και όχι σαν ασθενής, πηγαίνω να τις επισκεφθώ.

Η σημασία του να συνεχίζεις και με μεταστατικό καρκίνο μαστού

Η σημασία του να συνεχίζεις και με μεταστατικό καρκίνο μαστού

Διαγνώστηκα με μεταστατικό καρκίνο του μαστού το 2015, ακριβώς την στιγμή που η καριέρα μου ήταν στο απόγειό της. Είχα μόλις μια πολύ σημαντική προαγωγή σε μια ψηλή και απαιτητική θέση, την οποία ήθελα και για την οποία είχα κοπιάσει πολύ.

Ασθένησα από καρκίνο του μαστού σε ηλικία 32 ετών

Ασθένησα από καρκίνο του μαστού σε ηλικία 32 ετών

Ήταν η ασθένεια που απασχολούσε το οικογενειακό μου περιβάλλον, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ο παππούς μου το 1980 γράφτηκε στα Ιατρικά Χρονικά, ως μια από τις σπανιότατες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού σε άνδρες.

Εγώ και Αυτός

Εγώ και Αυτός

Καρκίνος, λέξη και αυτή όπως όλες, αλλά φορτωμένη φόβο, πόνο, τρόμο και θάνατο. Όταν ακούς για πρώτη φορά από το γιατρό σου πως πάσχεις από καρκίνο, είναι τέτοιο το ξάφνιασμα που παραλύεις. Στο καρκίνο του μαστού δεν υπάρχουν σημάδια. Είσαι μια γυναίκα υγιής, δυνατή, δραστήρια. Στο μυαλό σου ο καρκίνος έχει μορφή γηρατειών και θανάτου. Τι σχέση έχεις εσύ με το θάνατο; Κι όμως για μια στιγμή έρχεσαι τόσο κοντά του, που τον νοιώθεις να ανασαίνει κοντά στο δέρμα σου και η ανάσα του να σε καίει. Κοιτάς το γιατρό σου άναυδη και προβάρεις τη φωνή σου, γιατί είσαι σίγουρη ότι θα βγει ρόγχος.

Η ζωή μου μετά τον καρκίνο

Η ζωή μου μετά τον καρκίνο

Κατά τη διάρκεια αυτής της μάχης, ένιωθα σαν το δρομέα που τρέχει σε αγώνα ζωής και ενώ σκόνταψα και έπεσα κάτω οι άλλοι γύρω μου συνέχιζαν κανονικά. Και εγώ προσπαθώ απελπισμένα να σηκωθώ και να συνεχίσω μαζί τους! Τα κατάφερα όμως! Επιτυχώς!! Επιτέλους μετά από 8 μήνες στο σύνολο θεραπειών είχα τελειώσει!! Είχα νικήσει τον καρκίνο του μαστού! Η πρώτη μου προληπτική μαστογραφία μου έσωσε τη ζωή!! Επιτέλους έφτασα στο φως που έβλεπα από μακριά τόσους μήνες! Όντως ήμουν από τις τυχερές! Κάποιοι άλλοι μαζί μου δεν κατάφεραν να φτάσουν ποτέ! Έχασαν τη μάχη για διαφορετικούς λόγους στη μέση της διαδρομής! Σιγά-σιγά η ζωή μου ξαναρχίζει να μπαίνει σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς! Επιστρέφω στην εργασία μου και αρχίζω να νιώθω και πάλι ένας φυσιολογικός άνθρωπος!