Yβριδική ημερίδα από τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με θέμα: «Καρκίνος, Ανοσοκαταστολή και Covid… Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το σήμερα και για το αύριο»

Yβριδική ημερίδα  από τον  Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με θέμα:  «Καρκίνος, Ανοσοκαταστολή και Covid… Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το σήμερα και για το αύριο»

Θερμή η ανταπόκριση του κοινού στην υβριδική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με θέμα:
«Καρκίνος, Ανοσοκαταστολή και Covid…
Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το σήμερα και για το αύριο»
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες, ολοκληρώθηκε χθες 12 Μαρτίου 2022, η ενημερωτική εκδήλωση που είχε ως στόχο την ενημέρωση των ογκολογικών ασθενών, των ανθρώπων του άμεσου περιβάλλοντος τους, αλλά και των πολιτών, της διάχυσης της πληροφόρησης σε ευρύτερο επίπεδο, για έγκαιρη και ορθή προφύλαξη από την πανδημία COVID 19 αλλά και τις νέες τεχνολογικά εξελιγμένες δυνατότητες αποτελεσματικής αντιμετώπισης και θεραπείας της νόσου.
Το κοινό και τους εξέχοντες ομιλητές καλωσόρισε η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Αγγελική Στεφανάκη με ένα θερμό χαιρετισμό επισημαίνοντας ότι η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην μνήμη της Λιολιώς Κολυπέρας της Προέδρου του Συλλόγου, που έφυγε από τη ζωή νικημένη από τον Covid.
Στην ημερίδα απεύθυναν χαιρετισμό, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Πατρών, πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Παντελίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας κ.Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κ. Ιωάννης Καρβέλης, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, κα Άννα Μαστοράκου και η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, κα. Καίτη Αποστολίδου.
Η κα Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών-Πειραιώς, Συντονίστρια Διευθύντρια Γ΄ Παθολογικής Κλινικής, Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» και η κα Αποστολίδου Καίτη, Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) συντόνισαν την Α’ Ενότητα όπου εξέχοντες ομιλητές τοποθετήθηκαν σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τους ογκολογικούς ασθενείς. Στην Α’ Ενότητα το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει την κα Χριστοπούλου Αθηνά, MD PhD Παθολόγος Ογκολόγος, Διευθύντρια Παθολογικής Ογκολογίας, Υπεύθυνη Ογκολογικής Μονάδας Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας», τον κο Γώγο Χαράλαμπο, Καθηγητή Παθολογίας Λοιμωξιολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και τον κο Σαμψώνα Φώτη, Επίκουρο Καθηγητή Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Πατρών. Στο τέλος της Α’ Ενότητας υπήρξαν σημαντικές τοποθετήσεις από την κα Λυγερού Ζωή, Καθηγήτρια Βιολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, την κα Αρσένου Ευαγγελία, Διευθύντρια του φαρμακείου του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας και την κα Στεφανάκη Αγγελική, Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ» και Ταμία ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου
Η κα Στεφανάκη Αγγελική, Πρόεδρος και η κα Μαλλιώρη Ντέπυ, Γραμματέας του ΔΣ Σ.Γ.Μ.Μ. «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ¨ Ν. Αχαΐας» συντόνισαν την Β’ Ενότητα της ημερίδας, όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει την κα Ακινόσογλου Καρολίνα, Παθολόγο – Λοιμωξιολόγο, Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και την συγκινητική βιωματική εμπειρία της κας Πλάκα Στεφανούλας, μέλους του Συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ, η οποία νόσησε με covid και χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Στο κλείσιμο της Β’ ενότητας το κοινό άκουσε τις σημαντικές τοποθετήσεις της κας Φλίγκου Φωτεινής, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Κλινικής Αναισθησιολογίας & Εντατικής Παρακολούθησης Παν/μιου Πατρών, του κου Κούκουρα Δημήτρη, Ομότιμου Καθηγητή Χειρουργικής Παν/μίου Πατρών, της κας Αμπντουλάχ Σουσάνας, Παθολόγου Ογκολόγου, MD MSc PhD Επιμελήτριας Α’, Ογκολογικό Τμήμα, Π.Γ.Ν. Πατρών και της κας Ζανιά Ασημίνας, Πνευμονολόγου- Φυματιολόγου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η τ. υπουργός και βουλευτής Αχαίας, κα Σία Αναγνωστοπούλου, οι βουλευτές Αχαίας, κα Χριστίνα Αλεξοπούλου και κος Ιάσονας Φωτήλας, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Τάκης Παπαδόπουλος, η πολιτευτής κα Ευσταθία Γιαννιά, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.
Την εκδήλωση που μεταδόθηκε ζωντανά από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μπορεί να την παρακολουθήσει ξανά το κοινό από την Σελίδα του Συλλόγου στο Facebook Άλμα Ζωής Πάτρας.
Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συμμετέχοντες που συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση της ημερίδας, τους εξέχοντες ομιλητές καθώς και το κοινό που ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα του.