Ημερίδα «Λεμφοίδημα στον ογκολογικό ασθενή, φροντίδα, θεραπεία και αυτοδιαχείριση» από την ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ

Ημερίδα «Λεμφοίδημα  στον ογκολογικό ασθενή,  φροντίδα, θεραπεία και αυτοδιαχείριση» από την ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ

Ο ογκολογικός ασθενής αφού ξεπεράσει την αρχική του νόσο, αντιμετωπίζει δυστυχώς περισσότερα προβλήματα από την παρουσία ενός λεμφοιδήματος παρά από αυτή καθ’ εαυτή  την νόσο ή ενδεχομένως από ένα χειρουργείο στο οποίο έχει υποβληθεί.

Η μειωμένη λειτουργικότητα, το βάρος και η δυσφορία επηρεάζουν αρνητικά τις καθημερινές δραστηριότητές του οδηγώντας τον σε απογοήτευση, θυμό και κατάθλιψη.

Η ενημέρωση για την αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος, στην Ελλάδα, χωλαίνει…!

Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, για την Αποκατάσταση των Παθήσεων του Λεμφικού Συστήματος και των Οιδημάτων (ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ)διοργανώνει την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και ώρα 10:00πμ στην Πάτρα, στην Αγορά Αργύρη, ημερίδα με θέμα:

“Λεμφοίδημα στον ογκολογικό ασθενή,

 φροντίδα, θεραπεία και αυτοδιαχείριση”

 

Η ημερίδα είναι μέρος των δράσεών της ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ, η οποίες ξεκίνησαν από την Αθήνα, στοχεύοντας στην ανταλλαγή τεκμηριωμένων επιστημονικών απόψεων με εμπλεκόμενες επιστημονικές ειδικότητες σχετικές με το λεμφικό σύστημα και το λεμφοίδημα, ενημερώνοντας παράλληλα  συλλόγους ογκολογικών ασθενών.

Η εδραίωση ενός νέου οράματος και μιας σύγχρονης ενιαίας στρατηγικής σε ό,τι αφορά την αντιμετώπισή του είναι απώτερος στόχος της ΑΠΛΕΣΟ – ΠΣΦ.

Η Πάτρα αποτελεί τον τρίτο σταθμό των δράσεών της, σε ένα προγραμματισμένο κύκλο ημερίδων σε όλη την επικράτεια, θέτοντας προβληματισμούς για μια συστηματική προσέγγιση του προβλήματος.

Η συμμετοχή και η παρακολούθηση της ημερίδας, είναι ελεύθερη.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού  «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, κ. Λιολιώ Κολυπέρα. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ