Η Πρόεδρος του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας, Λιολιώ Κολυπέρα, στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο του μαστού

Η Πρόεδρος του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας, Λιολιώ Κολυπέρα, στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο του μαστού

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, η Πρόεδρος του Σ.Γ.Κ.Μ.«ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, κ. Λιολιώ Κολυπέρα, βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, προσκεκλημένη του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σε μία συνάντηση με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού.

Στη συνάντηση αυτή, η κ. Κολυπέρα, αφού αναφέρθηκε στο δικό της βίωμα με τον καρκίνο, ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για το εθελοντικό πρόγραμμα του Συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, το οποίο υλοποιείται, στο πρότυπο του διεθνούς προγράμματος Reach to Recovery, με επισκέψεις εκπαιδευμένων εθελοντριών που έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού σε ογκολογικές κλινικές, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα ολιστικής αντιμετώπισης της νόσου από τα δημόσια νοσοκομεία με υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης. Επεσήμανε, επίσης, την επιτακτική ανάγκη για τη συμπερίληψη της εξέτασης του γονιδιακού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού στις καλυπτόμενες από τον ΕΟΠΥΥ εξετάσεις σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα, ενώ εξέφρασε έντονα τους φόβους της για την ενδεχόμενη διαλογή ασθενών με Covid-19 με κριτήρια αποκλεισμού ευπαθών ατόμων άνω των 60 ετών.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Πρωθυπουργός, αφού άκουσε προσεκτικά τις τοποθετήσεις, τα αιτήματα και τους προβληματισμούς της κ. Κολυπέρα  εξήρε το έργο του Συλλόγου στην παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης στις ασθενείς με καρκίνο μαστού, τόσο με τα επιστημονικά προγράμματα, όσο και με το εθελοντικό πρόγραμμα (peer support), ενώ η ογκολόγος κ. Έλενα Λινάρδου υπογράμμισε ότι οι δράσεις συλλόγων ασθενών όπως το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας προάγουν το επίπεδο και τον πολιτισμό μιας οργανωμένης πολιτείας.

Λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης, η Πρόεδρος άδραξε την ευκαιρία να δωρίσει στον Πρωθυπουργό, το μπλουζάκι του 8ου Pink the City/Pink the web 2020 αλλά και ενημερωτικό υλικό του Συλλόγου και της δράσης, προωθώντας το μήνυμα της μεγάλης εκδήλωσης του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας.