Έναρξη ανοικτής ομάδας ψυχοκοινωνικής στήριξης φροντιστών γυναικών με καρκίνο τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

Έναρξη ανοικτής ομάδας ψυχοκοινωνικής στήριξης φροντιστών γυναικών με καρκίνο τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

Έχοντας διαπιστώσει τη θετική επίδραση που έχει στους φροντιστές ογκολογικών ασθενών το μοίρασμα των συναισθημάτων, των προβληματισμών και των εμπειριών τους με άλλους φροντιστές, μέσα σε ένα πλαίσιο ασφαλούς αλληλεπίδρασης, το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας ξεκινά μία ομάδα ψυχοκοινωνικής στήριξης φροντιστών, η οποία, μέσα από συναντήσεις με την κοινωνική λειτουργό – MSc. Ψυχοθεραπεύτρια, Κλαίρη Τζιομάκη, και την ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια – οικογενειακή θεραπεύτρια, Γεωργία Πανίτσα, στοχεύει στο να δημιουργήσει στους συμμετέχοντες το αίσθημα του «μοιράζεσθαι και ανήκειν» σε μία κοινότητα φροντιστών.

Η ομάδα αυτή, με «μαγιά» ανθρώπους που παρακολούθησαν τον α΄ κύκλο σεμιναρίων στο πλαίσιο του έργου «Σύμμαχοι Φροντίδας», είναι ανοικτή σε γυναίκες και άνδρες φροντιστές γυναικών με καρκίνο, με μέγιστο αριθμό τα 10 άτομα, και θα συναντάται διαδικτυακά κάθε Δευτέρα στις 14:30 π.μ., από τις 7 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 28 Ιουνίου 2021. 

Εάν ταυτίζεστε με κάποια από τα παρακάτω ερωτήματα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το Σύλλογο στο 2610 22 22 74 ή μέσω mail στο breastcapatras@yahoo.com για να γίνετε κι εσείς μέρος της ανοικτής ομάδας ψυχοκοινωνικής στήριξης φροντιστών.

Πώς αντιμετωπίζω τις νέες προκλήσεις που θέτει ο καρκίνος του αγαπημένου μου προσώπου σε μένα και στην οικογένειά μου;
Πώς να επικοινωνήσω σωστά με την μητέρα/ την αδελφή/ τη γυναίκα/ την κόρη μου, που νοσεί;
Πώς μπορώ να διαχειριστώ το θυμό, το άγχος, το φόβο, τη θλίψη που μου προκαλεί η ασθένειά της;
Πώς να μιλήσω στη θεραπευτική ομάδα, στην οικογένεια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους για όσα χρειάζεται;
Πώς να διαχειριστώ το χρόνο και τις δικές μου ανάγκες, για να μπορέσω να κρατηθώ δυνατός/ή και αποτελεσματικός/ή στη φροντίδα της ασθενούς;
Πώς αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις άλλοι σαν κι εμένα;

* Το έργο ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ – «Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τον Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού – «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους €12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως ΕΕΑ Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow».