Δωρεάν φιλοξενία ογκολογικών ασθενών με πρωτοβουλία της ΕΛΛ.Ο.Κ. και της Τράπεζας Πειραιώς

Δωρεάν φιλοξενία ογκολογικών ασθενών με πρωτοβουλία της ΕΛΛ.Ο.Κ. και της Τράπεζας Πειραιώς

Απάντηση και λύση σε μία σημαντική ανάγκη των ογκολογικών ασθενών που διαμένουν σε περιοχές απομακρυσμένες από τα μεγάλα αστικά κέντρα δίνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, μέσα από μία πρωτοβουλία στην οποία ανταποκρίθηκε η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Πειραιώς Real Estate. Πρόκειται για τη δωρεάν παραχώρηση 26 επιπλωμένων και πλήρως εξοπλισμένων κατοικιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα για σύντομη διαμονή, κατά το διάστημα που χρειάζεται οι ασθενείς με καρκίνο και οι συνοδοί τους να βρίσκονται κοντά σε κεντρικά νοσοκομεία για τη διενέργεια των προβλεπόμενων εξετάσεων και θεραπειών για την αντιμετώπιση της νόσου.

Η ανάγκη που προέκυψε ακόμα πιο έντονα λόγω του COVID-19 οδήγησε σε αυτή τη δράση, η οποία πραγματοποιείται με την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και, σε πρώτη φάση, θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2020, ενώ γίνεται προσπάθεια εξασφάλισης στέγης και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Οι ασθενείς και οι φροντιστές τους, οι οποίοι θα χρειαστεί να φέρουν μόνο τα δικά τους κλινοσκεπάσματα πετσέτες  και προσωπικά είδη υγιεινής, μπορούν να επικοινωνούν, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, με το γραφείο της ΕΛΛ.Ο.Κ. στο 210 7710335.