Διοικητικός και Επιστημονικός Απολογισμός Συλλόγου 2019

Διοικητικός και Επιστημονικός Απολογισμός Συλλόγου 2019

Πρόγραμμα Πρόληψης και Έγκαιρης Διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού

Ο σύλλογος πραγματοποίησε 3 ενημερωτικές εκδηλώσεις σε περιοχές της ΠΔΕ και 5 κλινικές εξετάσεις. Πιο αναλυτικά:

 • Ενημερωτικές Εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια του έτους πραγματοποιήθηκαν 3 ενημερωτικές εκδηλώσεις σε περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

10/2/19: Σε συνεργασία με τον Φιλοπροοδευτικό Όμιλο Λόγγου «Ο ΒΥΡΩΝ» πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στον Λόγγο, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Φ.Ο.Λ. «Ο ΒΥΡΩΝ». Στην εκδήλωση μίλησαν ο κ. Γιάννης Χαβελές, η κ. Κλαίρη Τζιομάκη και η κ. Άννα Γουρζή.

1/12/2019: Διοργανώθηκε ενημερωτική εκδήλωση στο δημοτικό σχολείο Αιγείρας όπου μίλησαν η  κ. Γεωργία Πανίτσα, Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια «Τι μας αποτρέπει από τον απαραίτητο προληπτικό έλεγχο» και η κ. Άννα Γουρζή, Εκπαιδευμένη Εθελόντρια και Μέλος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», Ν. Αχαΐας με θέμα «Η προσωπική μου εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού».

16/12/19: Σε συνεργασία με τα  ΔΙΕΚ Πάτρας  διοργανώθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στο ΔΙΕΚ Πάτρας. Στην εκδήλωση μίλησε ο κ. Γιάννης Χαβελές, Χειρούργος Μαστού – Μαστολόγος, η κ. Κλαίρη Τζιομάκη, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας,» και η κ. Άννα Γουρζή, εκπαιδευμένη εθελόντρια.

 • Κλινικές εξετάσεις:

Πραγματοποιήθηκαν 5 Κλινικές εξετάσεις σε συνεργασία τόσο με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσο και με συλλόγους της περιοχής μας. Εξετάστηκαν 360 γυναίκες. Και έγιναν 24 παραπομπές για υπέρηχους και μαστογραφίες.

2/4/2019: Πραγματοποιήθηκαν κλινικές εξετάσεις σε γυναίκες από τον Σύλλογο Γυναικών Ανδραβίδας. Εξετάστηκαν από τον κ. Κούκουρα 16 γυναίκες.

16-17/6/2019: Το Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων ανέλαβε τη πρωτοβουλία σε συνεργασία με το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, να πραγματοποιήσει κλινική εξέταση μαστού στις γυναίκες υπαλλήλους του Δήμου. Συνολικά εξετάστηκαν  106 γυναίκες από τους γιατρούς κ. Δημήτρη Κούκουρα και Γιάννη Χαβελέ.

3-5/10/2019: Πραγματοποιήθηκε κλινική εξέταση μαστού στην Πλατεία Γεωργίου Α’. Εξετάστηκαν 195 γυναίκες και δόθηκαν 24 παραπομπές για μαστογραφία και υπέρηχο.

27/11/2019: Πραγματοποιήθηκε Κλινική Εξέταση Μαστού στο δικηγορικό Σύλλογο. Η εξέταση έγινε από τον κ. Κούκουρα Δημήτρη. Εξετάστηκαν 23 γυναίκες.

1/12/2019:  Πραγματοποιήθηκε Κλινική Εξέταση Μαστού στο δημοτικό σχολείο Αιγείρας. Η εξέταση έγινε από τον κ. Κούκουρα Δημήτρη. Εξετάστηκαν 20 γυναίκες.

Εθελοντικό Πρόγραμμα Reach to Recovery 2019

Η Βάρδια της εθελόντριας πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα εναλλάξ, στο ΠΓΝΠ από τις 10πμ. -2μμ. Συνολικά το 2019 πραγματοποιήθηκαν 81 βάρδιες από τις εθελόντριες μας.

40 στον ΠΓΝΠ και

41 στον Άγιο Ανδρέα

Από την 1/1/19 ως τις 31/12/19 οι εθελόντριες του Συλλόγου είδαν συνολικά 325 γυναίκες:

 • 2 γυναίκες στις Χειρουργικές Κλινικές του ΠΓΝΠ
 • 101 γυναίκες στο Ογκολογικό Τμήμα του ΠΓΝΠ
 • 29 γυναίκες στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του ΠΓΝΠ
 • 16 γυναίκες στη Χειρουργική Κλινική του Αγίου Ανδρέα
 • 112 γυναίκες στο Ογκολογικό Τμήμα του Αγίου Ανδρέα
 • 65 γυναίκες στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του του Αγίου Ανδρέα

Η ομάδα εθελοντριών συμμετείχε σε 6 εποπτικές συναντήσεις υπό την εποπτεία της Κοινωνικής Λειτουργού Κλαίρης Τζιομάκη σε σχέση με την εφαρμογή του εθελοντικού προγράμματος Reach to Recovery στο ΠΓΝΠ.

Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης

Ψυχοκοινωνική Στήριξη – Ατομική Συμβουλευτική:

Υλοποιήθηκαν συνολικά 435 ωριαίες ατομικές συνεδρίες

256 από την ψυχολόγο του Συλλόγου και

 179 από την κοινωνική λειτουργό.

 • Ομαδική Υποστήριξη:

Από την ψυχολόγο κ. Γεωργία Πανίτσα πραγματοποιήθηκαν

 • Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης «Ο εαυτός μου κι εγώ»: 11 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις
 • Ομάδα υποστήριξης νέων γυναικών με καρκίνο μαστού: 19 συναντήσεις μιάμισης ώρας

Από την κοινωνική λειτουργό κ. Κλαίρη Τζιομάκη

 • Ομάδα γυναικών  με μεταστατικό καρκίνο μαστού: 40 συναντήσεις μιάμισης ώρας
 • Προσφορές :

Κατά το 2019 δόθηκαν 11 περούκες, σε γυναίκες που τις είχαν ανάγκη από το στοκ του Συλλόγου και έγιναν 19 αιτήσεις για παροχή περούκας από το πρόγραμμα Χάρισε Δύναμη.

Δόθηκαν 4 στηθόδεσμοι και 4 σιλικόνες σε γυναίκες τα είχαν ανάγκη.

Καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ο Σύλλογος δέχεται φάρμακα από ανθρώπους που δεν τα χρειάζονται τα οποία και δίνει είτε στο Κοινωνικό Φαρμακείο είτε στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα.

 • Τηλεφωνικές Κλήσεις:

Συνολικά υλοποιήθηκαν 148 κλήσεις στο Σύλλογο :

– 91 αίτημα παροχές – δικαιώματα και περούκα

– 54 για ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη

– 3 για κάτι άλλο

 • Νέα Μέλη:

Την περίοδο από 1/1/2019 έως 31/12/2019 γράφτηκαν στον Σύλλογο 24 νέα μέλη.

Δωρεάν Νομική Συμβουλευτική:

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτούργησε το πρόγραμμα Δωρεάν Νομικής Συμβουλευτική από τις κυρίες Μέρμελα Σοφία και Δευτεραίου Χριστίνα.

Δωρεάν Διατροφικές Συμβουλές:

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου η διατροφολόγος κ. Αθηνά Βγενοπούλου πραγματοποίησε 9 συναντήσεις στα γραφεία του Συλλόγου, με μέλη μας, που αξιοποίησαν το πρόγραμμα Διατροφικής Συμβουλευτικής.

Pink the City 2019

Στις 20 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε το Pink the City 2019. 11.000 και πλέον άνθρωποι συμμετείχαν στον περίπατο. Η δράση αυτή ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού πάνω στο ζήτημα του καρκίνου του μαστού θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά.

Για το Pink the City 2019:

 • Εκπαιδεύτηκαν και αξιοποιήθηκαν 180 εθελοντές
 • Δημιουργήθηκαν και διακινήθηκαν 12,000 ενημερωτικά φυλλάδια με πληροφορίες για τη δράση αλλά και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού
 • Δημιουργήθηκε τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ που έπαιζαν όλο τον μήνα Οκτώβριο στα τοπικά ΜΜΕ. Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε εφημερίδα Pink Press που διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες.
 • Αξιοποιήθηκε η ιστοσελίδα για ενημέρωση, δηλώσεις ατομικών και ομαδικών συμμετοχών στη δράση, ενώ υπήρχε δυνατότητα και για υποβολή δήλωσης εθελοντών στη διεύθυνση http://pinkthecity.gr/
 • Αξιοποιήθηκαν Χορηγοί με ανταποδοτικά διαφημιστικά οφέλη.
 • Πριν και μετά την εκδήλωση ο Σύλλογος απασχόλησε τα ΜΜΕ της περιοχής μας μέσα από Δελτία Τύπου, αφιερώματα και συνεντεύξεις.
 • Το δρώμενο του Pink the City ήταν αφιερωμένο στην οικογένεια της γυναίκας με καρκίνο μαστού, όπου ακούστηκαν μαρτυρίες συγγενικών προσώπων της γυναίκας που νοσεί.
 • Δεκάδες γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν την συμβολική διαδρομή πλάι σε χιλιάδες συνανθρώπους μας
 • Τα έσοδα της εκδήλωσης αξιοποιούνται για την ενίσχυση των επιστημονικών προγραμμάτων του Συλλόγου.

Συμμετοχή σε Ημερίδες – Συνέδρια

Ο Σύλλογος συμμετείχε σε 15 Συνέδρια και Ημερίδες

 • 18/1/19: Ο Σύλλογος συμμετείχε σε Ημερίδα που διοργάνωσε το Δημόσιο ΙΕΚ Μεσολογγίου με θέμα «Πρόληψη Καρκίνου Μήτρας και Μαστού»,  στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Ι. Π.Μεσολογγίου και ώρα 18:00. Τον Σύλλογο εκπροσώπησε με ομιλία της,  η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λιολιώ Κολυπέρα, με θέμα «Βιωματική Εμπειρία με τον Καρκίνο του Μαστού».
 • 1-3/2/2019: Πραγματοποιήθηκε το 3ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΛΛΟΚ στο Ξενοδοχείο ROYAL OLYMPIC στην Αθήνα. Το συνέδριο παρακολούθησαν η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λιολιώ Κολυπέρα, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Πάκυ Καραλή, η ταμίας του Συλλόγου κ. Αγγελική Στεφανάκη, το αναπληρωματικό μέλος του Συλλόγου κ. Ρένα Χυτοπούλου και η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Συλλόγου κ. Κλαίρη Τζιομάκη.
 • 14-15/3/2019: Πραγματοποιήθηκαν δυο ενημερωτικές συναντήσεις σχετικά με πρόγραμμα χρηματοδότησης ΜΚΟ Active Citizens Fund από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και την Οργάνωση Solidarity Now. Παρακολούθησαν οι κυρίες: Καραλή Πάκυ, Κλαίρη Τζιομάκη, Λαμπρακοπούλου Κατερίνα.
 • 5-6/4/19: Συμμετοχή του Συλλόγου στο συνέδριο που διοργανώθηκε από το Ογκολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών: «Γυναίκα και Καρκίνος: Από την πρόληψη στη θεραπεία», που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Astir. Στο Συνέδριο συμμετείχε με ομιλία της η κ. Κλάιρη Τζιομάκη με θέμα:  Τα ζητήματα της εργασίας της γυναίκας με καρκίνο μαστού μέσα από την εμπειρία μας στο «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Αχαΐας.
 • 7/4/19: Συμμετοχή στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, για την Αποκατάσταση των Παθήσεων του Λεμφικού Συστήματος και των Οιδημάτων (ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ), στην Αγορά Αργύρη, με θέμα: «Λεμφοίδημα στον ογκολογικό ασθενή, φροντίδα, θεραπεία και αυτοδιαχείριση». Στην ημερίδα απεύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λιολιώ Κολυπέρα.
 • 8/5/2019: Επιστημονική – Ενημερωτική εκδήλωση «Παιδικός καρκίνος και κληρονομικότητα» από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Παράρτημα Πάτρας). Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη του ΔΣ του Συλλόγου.
 • 12-15/6/2019: Συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο Reach to Recovery στην Πράγα. Η Ταμίας του Συλλόγου, κ. Αγγελική Στεφανάκη, παρουσίασε εισήγηση με θέμα «Πέρα από τον καρκίνο του μαστού. Ζώντας με μεταστατικό καρκίνο μαστού στο σήμερα” («Beyond bc – living with mbc in nowadays«), ενώ το θέμα της εισήγησης της επιστημονικά υπεύθυνης, κοινωνικής λειτουργού του Συλλόγου, κ. Κλαίρης Τζιομάκη, ήταν «Ζευγάρια που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο του μαστού κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα” («Couples face breast cancer during economic crisis in Greece«). Το συνέδριο παρακολούθησαν επίσης, η πρόεδρος του Συλλόγου κα Λιολιώ Κολυπέρα και το μέλος του Δ.Σ. κα Γωγώ Μοσχονά.
 • 20-22/6/2019: 10o  Μετεκπαιδευτικό  Σεμινάριο Κλινικής και Ερευνητικής Ογκολογίας στην Αθήνα, που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας Καρκίνου (ΕΛ.Ι.Ε.Κ). Στο σεμινάριο συμμετείχε ως σχολιαστής, η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λιολίω Κολυπέρα ενώ την εκδήλωση παρακολούθησε η Ταμίας ΔΣ κ. Αγγελική Στεφανάκη.
 • 14/9/2019: Συμμετοχή του Συλλόγου στο «7ο Forum Υγείας»που διοργανώθηκε από την εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων»  με συνδιοργανωτές τον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσιοθεραπευτών / Περιφερειακό Τμήμα Αχαΐας & Ηλείας. Έγινε σύντομη τοποθέτηση από την  κ. Πάκυ Καραλή – Αντιπρόεδρο ΔΣ.
 • 23/10/2019: Συμμετοχή στην ανοιχτή ημερίδα με θέμα «Μεταστατικός καρκίνος μαστού: Μύθοι και αλήθειες» που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Στην εκδήλωση συμμετείχε με εισήγησή της η κ. Αγγελική Στεφανάκη – Ταμίας ΔΣ με θέμα : Η σημασία του να συνεχίζεις.
 • 15-16/11/19: 5η Μετεκπαιδευτική Συνάντηση για τον καρκίνο Νοτιοδυτικής Ελλάδας που διοργάνωσαν η Ογκολογική Μονάδα Γ.Ν. Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» σε συνεργασία με το Ελληνικό Κολέγιο Μαστολογίας με θέμα «Εξατομικεύοντας τον στόχο». Την  Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019  στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα  «Συνθέτοντας τις απόψεις για την βελτίωση της ποιότητας φροντίδας υγείας”,  η κ. Λιολιώ Κολυπέρα ήταν μέλος του Προεδρείου, ενώ στην  ενότητα «Ακούγοντας την άποψη των ασθενών” εισηγήτρια ήταν η κ. Ανδρεά –  Αποστολοπούλου Μαρία, Συνταξιούχος Μαία, Εκπαιδευµένη Εθελόντρια του Συλλόγου Γυναικών µε Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας
 • 16-17/11/19: 5ο ESO – ESMO International Consensus Conference for Advanced Breast Cancer στη Λισαβόνα.  Ο Σύλλογος εκπροσωπήθηκε από την Ταμία, κ. Αγγελική Στεφανάκη και από την επιστημονικά υπεύθυνη του Συλλόγου, κοινωνική λειτουργό κ. Κλαίρη Τζιομάκη.
 • 28/11/19: 8ο Patients in Power Conference με θέμα «Δημοκρατία στην Υγεία». Το συνέδριο παρακολούθησαν οι κυρίες: Λιολιώ Κολυπέρα, Πρόεδρος ΔΣ, Πάκυ Καραλή, Αντιπρόεδρος ΔΣ, Αγγελική Στεφανάκή, Ταμίας ΔΣ και Ρένα Χυτοπούλου, Αναπληρωματικό μέλος ΔΣ.
 • 29-30/11/2019: Επιστημονική διημερίδα για τον καρκίνο του πνεύμονα από την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου. Το συνέδριο παρακολούθησαν η κ. Λιολιώ Κολυπέρα, Πρόεδρος ΔΣ και η κ. Αγγελική Στεφανάκη, Ταμίας ΔΣ.

 

Κοινωνικές Εκδηλώσεις και άλλες δράσεις Συλλόγου:

Πραγματοποιήθηκαν 12 κοινωνικές εκδηλώσεις – άλλες δράσεις που διοργανώθηκαν από τον Σύλλογο

 • 15/1/19: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας
 • 5-6/4/2019: Εκδρομή του Συλλόγου στα πλαίσια των Δ’ Χαιρετισμών στην Καστοριά.
 • 19-20-21/4/2019: Πραγματοποιήθηκε η Πασχαλινή Δωροέκθεση του Συλλόγου στο κατάστημα Γιαννιώτικη Γωνιά (Ρήγα Φεραίου 105).
 • 24/6/2019: Πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή βραδιά του Συλλόγου.
 • 4/10/2019: ΑΛΥΣΙΔΑ ΖΩΗΣστην Πλατεία Γεωργίου
 • 15/10/2019: Τελετή φωταγώγησης του κυματοθραύστη της Πάτρας
 • 19/10/2019: Ειδική ευχαριστήρια εκδήλωση όπου βραβεύτηκαν όλοι οι χορηγοί του Pink the City, αλλά και εκπρόσωποι φορέων, που η συμβολή τους στο έργο του Συλλόγου είναι συνεχής και ηθικά σημαντική. Ειδική διάκριση απονεμήθηκε στην κ. Χριστίνα Λαμπίρη, δημοσιογράφο και, για τρίτη χρονιά, παρουσιάστρια του Pink the City, η οποία αναγορεύθηκε σε πρέσβειρα τιμής της διοργάνωσης.
 • 20/10/2019: Pink the City 2019
 • 21/11/2019: Ευχαριστήρια εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου για τους Εθελοντές του Pink the City 2019 όπου παρέλαβαν αναμνηστικούς παπύρους και δωράκια, συμμετείχαν σε βιωματική άσκηση όπου μοιράστηκαν την εμπειρία του από τη διοργάνωση και συμπλήρωσαν έντυπο αξιολόγησης. Την συνάντηση συντόνισε η Υπεύθυνη Εθελοντών και Ψυχολόγος του Συλλόγου κ. Γεωργία Πανίτσα. Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λιολιώ Κολυπέρα απεύθυνε καλωσόρισμα και παρευρέθηκαν επίσης η κ. Πάκυ Καραλή, Αντιπρόεδρος ΔΣ, η κ. Αγγελική Στεφανάκή, Ταμίας ΔΣ και η κ. Γεωργία Μοσχονά, Μέλος ΔΣ.
 • 16/12/19: Απογευματινός καφές υπέρ των σκοπών του Συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. ΑΧΑΪΑΣ από την κ. Ηρώ Δημητροπούλου.
 • 18/12/2019: Οι εθελόντριες βρέθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» για να ευχηθούν σε ασθενείς και στο προσωπικό των ογκολογικών και άλλων κλινικών και να χαρίσουν γούρια για τη νέα χρονιά.
 • 19/12/2019: Οι εθελόντριες βρέθηκαν στο ΠΓΝΠ «Παναγία η Βοήθεια»για να ευχηθούν σε ασθενείς και στο προσωπικό των ογκολογικών και άλλων κλινικών και να χαρίσουν γούρια για τη νέα χρονιά

Συμμετοχή σε δράσεις – εκδηλώσεις άλλων φορέων:

Ο Σύλλογος συμμετείχε ενεργά σε 9 δράσεις και εκδηλώσεις  φορέων και ιδιωτών

 • Ιανουάριος 2019: Συμμετοχή στου Συλλόγου στην Έρευνα All.Can μετά από πρόταση της ΕΛΛΟΚ. Η πρωτοβουλία All.Can (all-can.org) είναι μία διεθνής συνεργασία πολλών ενδιαφερομένων εταίρων, που δημιουργήθηκε για να βρεθούν τρόποι ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της φροντίδας του καρκίνου, εστιάζοντας στη βελτίωση των εκβάσεων για τους ασθενείς. Από το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας συμπληρώθηκαν 26 ερωτηματολόγια με την εποπτεία της κοινωνικής λειτουργού.
 • 22/2/2019: Σε συνεργασία με την ΤΟΜΥ Αγ. Αλεξίου και το Κέντρο Υγείας Αγ. Αλεξίου οι εκπαιδευμένες εθελόντριες κ. Πάκυ Καραλή και η κ. Στέλλα Ιορδανίδη ενημέρωσαν τον πληθυσμό για τον Καρκίνο του Μαστού.
 • 18/3/2019: Συμμετοχή του Συλλόγου σε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γυναικείου πληθυσμού από το Γυμναστήριο ICON. Συμμετείχαν οι εκπαιδευμένες εθελόντριες Στέλλα Ιορδανίδη και Ρένα Χυτοπούλου.
 • 13/4/2019:Συμμετοχή του Συλλόγου στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της κ. Αγγελικής Γιαννοπούλου «Λέξεις στο φως» και ώρα 19:30 στο βιβλιοπωλείο Discover (Βούρβαχη 3, Πάτρα). Για το βιβλίο μίλησε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λιολιώ Κολυπέρα.
 • 6/5/2019: Συμμετοχή του Συλλόγου στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Χρήστου Μοσχονά «Η τριλογία του Αλμυρά» στο βιβλιοπωλείοDiscover (Βούρβαχη 3, Πάτρα). Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λιολιώ Κολυπέρα απεύθυνε χαιρετισμό. Όλα τα  έσοδα των πωλήσεων διατέθηκαν στο  «ΆΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας.
 • 12/5/2019: Συμμετοχή του Συλλόγου στο 7ο Sail for Pink που διοργάνωσε το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Θεσσαλονίκης. Τον Σύλλογο εκπροσώπησαν  η κ. Γωγώ Μοσχονά – Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας και η κ. Ρένα Χυτοπούλου – Αναπληρωματικό Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας
 • 29/9/2019: Συμμετοχή στο Greece Race for the Cure®που διοργανώθηκε για 11η φορά από τον Πανελλήνιο Σύλλογο ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ.
 • 17/10/2019: Παρουσία του Συλλόγου με πόστο εγγραφών στον τελικό βόλεϊ γυναικών της Ε.Σ.ΠΕ.Π. μεταξύ της ΕΑΠ και της Παναχαϊκής. Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στον καρκίνο του μαστού και οι αθλήτριες φόρεσαν του Pink the City. Στο τέλος του αγώνα ο προπονητής της Παναχαϊκής, κ. Γιώργος Μακρυκώστας, προσέφερε το μετάλλιο του στον Σύλλογο μας σε ένδειξη τιμής και εκτίμησης.
 • 28/11/19: Πρεμιέρα παράστασης ερασιτεχνικού σχήματος «Ρεφενέ» του οποίου οι εισπράξεις θα δοθούν προς ενίσχυση του ταμείου του Συλλόγου.

Βραβεύσεις του Συλλόγου:

Ο σύλλογος έλαβε 1 τιμητική διάκριση:

 • 2/10/2019: απονομή αργυρού βραβείου στο Σύλλογο ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. ΑΧΑΪΑΣ από τα Healthcare Business Awards 2019. Το βραβείο παρέλαβαν η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου.

Συνάντηση Επιστημονικής Επιτροπής Συλλόγου

 • Πραγματοποιήθηκαν 9 συναντήσεις της επιτροπής προετοιμασίας της ανασυγκρότησης της επιστημονικής επιτροπής του Συλλόγου. Η επιτροπή αποτελείται από τις κυρίες: Λιολιώ Κολυπέρα, Καραλή Πάκυ, Ντέπυ Μαλλιώρη, Αγγελική Στεφανάκη, Κλαίρη Τζιομάκη, Πανίτσα Γεωργία.
 • Την Τετάρτη 6/3/19 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου στο ξενοδοχείο Achaia Beach. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν τα μέλη: Αντζελέ Πηνελόπη, Γούλα Παναγιώτα, Καρδαμάκης Δημήτρης, Κούκουρας Δημήτρης, Κουκουρίκου Τζούλια, Παπαχρήστου Διονύσης, Ραβαζούλα Παναγιώτα, Χριστοπούλου Αθηνά.

Active citizens fund

 • 21/3/19: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της επιτροπής που θα επεξεργαστεί την πρόταση για πρόγραμμα χρηματοδότησης από το Active Citizens Fund. Μέλη της επιτροπής είναι: Λιολιώ Κολυπέρα, Αγγελική Στεφανάκη, Πάκυ Καραλή, Kλαίρη Τζιομάκη, Κατερίνα Λαμπρακοπούλου, Γεωργία Πανίτσα.
 • 21/6/2019: υποβλήθηκε η πρόταση για το πρόγραμμα Active Citizens Fund και λάβαμε επιβεβαιωτικό επιτυχούς υποβολής της αίτησης.
 • Το πρόγραμμα που έχουμε καταθέσει αφορά στην εκπαίδευση και υποστήριξη των φροντιστών ογκολογικών ασθενών. Πρόκειται για διετές πρόγραμμα που θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2020. Στα πλαίσια του προγράμματα θα υλοποιηθεί συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Ογκολογίας το 2021.

Πρόσληψη προσωπικού

 • Ο Σύλλογος προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες της καθημερινής εργασίας και των υψηλών προσδοκιών που έχει θέσει προχώρησε στην πρόσληψη μιας ακόμη εργαζόμενης που ανέλαβε το πόστο της υπεύθυνης χορηγιών, επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων.

Διοικητικός-και-Επιστημονικός-Απολογισμός-2019