Διοικητικός και επιστημονικός απολογισμός 2020

Διοικητικός και επιστημονικός απολογισμός 2020

Πρόγραμμα Πρόληψης και Έγκαιρης Διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού

Ο Σύλλογος δεν πραγματοποίησε ενημερωτικές εκδηλώσεις κατά το χρονικό έτος του 2020, πραγματοποίησε όμως 4 κλινικές εξετάσεις. Πιο αναλυτικά:

 • Κλινικές εξετάσεις:
  Πραγματοποιήθηκαν 4 Κλινικές εξετάσεις σε συνεργασία τόσο με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσο και με άλλους Συλλόγους – Δήμους. Εξετάστηκαν 171 γυναίκες. Και έγιναν 38 παραπομπές για υπέρηχους ή μαστογραφίες.
  4/7/20: Πραγματοποιήθηκε κλινική εξέταση μαστού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλλισαίων «ΠΕΙΡΟΣ» στο Κοινοτικό Κατάστημα Άνω Αλισσού. Εξετάστηκαν από τον κ. Κούκουρα Δημήτρη, 16 γυναίκες.
  1-3/10/20: Πραγματοποιήθηκε κλινική εξέταση μαστού στην Πλατεία Γεωργίου Α’ (Μέγαρο λόγου & Τέχνης). Εξετάστηκαν 104 γυναίκες και παραπέμφθηκαν 29 για μαστογραφία και υπέρηχο.
  7/10/20: Πραγματοποιήθηκε Κλινική Εξέταση Μαστού στο Αγρίνιο (Κ. Παλαμά 20). Η εξέταση έγινε από τον κ. Κατσιάκη Νίκο. Εξετάστηκαν 23 γυναίκες και δόθηκαν 9 παραπομπές.
  9/10/20: Πραγματοποιήθηκε Κλινική Εξέταση Μαστού στον Πύργο (Διοικητήριο Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας – Μανωλοπούλου 45). Η εξέταση έγινε από τον κ. Χαβελέ Γιάννη. Εξετάστηκαν 28 γυναίκες

Εθελοντικό Πρόγραμμα Reach to Recovery 2020

Η βάρδια της εθελόντριας πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα με εναλλαγή στις ημέρες, στο ΠΓΝΠ και στο ΓΝ Πατρών «Αγιος Ανδρέας, από τις 10πμ. -2μμ. Το εθελοντικό πρόγραμμα, ωστόσο, διακόπηκε περίπου στα μέσα του Φλεβάρη εξαιτίας της πανδημίας Covid – 19. Συνολικά τους δυο μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2020 πραγματοποιήθηκαν 13 βάρδιες από τις εθελόντριες μας.

7 στον ΠΓΝΠ και
6 στον Άγιο Ανδρέα

Από την 1/1/20 ως τις 29/2/20 οι εθελόντριες του Συλλόγου είδαν συνολικά 74 γυναίκες:

0 γυναίκες στις Χειρουργικές Κλινικές του ΠΓΝΠ
20 γυναίκες στο Ογκολογικό Τμήμα του ΠΓΝΠ
12 γυναίκες στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του ΠΓΝΠ
0 γυναίκες στη Χειρουργική Κλινική του Αγίου Ανδρέα
29 γυναίκες στο Ογκολογικό Τμήμα του Αγίου Ανδρέα
13 γυναίκες στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του του Αγίου Ανδρέα

Η ομάδα εθελοντριών συμμετείχε σε 4 εποπτικές συναντήσεις (2 δια ζώσης και 2 διαδικτυακές) υπό την εποπτεία της κοινωνικής λειτουργού Κλαίρης Τζιομάκη σε σχέση με την εφαρμογή του εθελοντικού προγράμματος Reach to Recovery στο ΠΓΝΠ.

Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης

Ψυχοκοινωνική Στήριξη – Ατομική Συμβουλευτική:

Υλοποιήθηκαν συνολικά 455 ωριαίες ατομικές συνεδρίες
213 από την ψυχολόγο του Συλλόγου και
242 από την κοινωνική λειτουργό

• Ομαδική Υποστήριξη:

Από την ψυχολόγο κ. Γεωργία Πανίτσα πραγματοποιήθηκαν:
• Ομάδα υποστήριξης νέων γυναικών με καρκίνο μαστού: 33 συναντήσεις μιάμισης ώρας

Από την κοινωνική λειτουργό κ. Κλαίρη Τζιομάκη
• Ομάδα γυναικών με μεταστατικό καρκίνο μαστού: 29 συναντήσεις μιάμισης ώρας

Από την ψυχολόγο κ. Γεωργία Πανίτσα και την κοινωνική λειτουργό κ. Κλαίρη Τζιομάκη, από κοινού πραγματοποιήθηκε:

• Ομάδα φροντιστών ασθενών με καρκίνο: 2 συναντήσεις μιάμισης ώρας

• Προσφορά χρηστικών ειδών:

Κατά το 2020 δόθηκαν 12 περούκες, σε γυναίκες που τις είχαν ανάγκη από το στοκ του Συλλόγου και έγιναν 30 αιτήσεις για παροχή περούκας από το πρόγραμμα “Χάρισε Δύναμη”
Δόθηκαν 2 στηθόδεσμοι και 2 σιλικόνες σε γυναίκες τα είχαν ανάγκη.
Καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ο Σύλλογος δέχεται φάρμακα από ανθρώπους που δεν τα χρειάζονται, τα οποία δόθηκαν στο Άσυλο Ανιάτων. Την περίοδο του Πάσχα και των Χριστουγέννων προσφέρθηκαν τρόφιμα και δωροεπιταγές σε 3 οικογένειες που η γυναίκα νοσεί με καρκίνο μαστού και αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες

• Τηλεφωνικές Κλήσεις:
Συνολικά υλοποιήθηκαν 122 κλήσεις στο Σύλλογο :

– 64 με αιτήματα για παροχές – δικαιώματα και περούκες
– 58 για ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη

• Νέα Μέλη:
Την περίοδο από 1/1/2020 έως 31/12/2020 γράφτηκαν στον Σύλλογο 28 νέα μέλη.

Δωρεάν Νομική Συμβουλευτική:

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου λειτούργησε το πρόγραμμα Δωρεάν Νομικής Συμβουλευτική από τις κυρίες Σοφία Μέρμελα και Χριστίνα Δευτεραίου

Δωρεάν Διατροφικές Συμβουλές:

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου η διατροφολόγος κ. Αθηνά Βγενοπούλου πραγματοποίησε 6 συναντήσεις εκ των οποίων 5 στα γραφεία του Συλλόγου και 1 τηλεφωνικώς, με μέλη μας, που αξιοποίησαν το πρόγραμμα Διατροφικής Συμβουλευτικής για γυναίκες σε θεραπεία.

Πρόγραμμα «Σύμπραξη Ευθύνης»:

Τον Απρίλιο του 2020 ξεκίνησε το πρόγραμμα μετακίνησης ασθενών, που δεν είχαν τρόπο να μετακινηθούν εξαιτίας της πανδημίας από την ευρύτερη περιφέρεια της Δυτ. Ελλάδας προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Συνολικά το πρόγραμμα αξιοποιήθηκε από τρεις άνδρες και συνολικά έγιναν 50 δρομολόγια μέσα στο 2020 με ταξί. Το κόστος της μεταφοράς καλύφθηκε από τον Σύλλογο από χορηγίες των εταιριών Roche, Συνδέσμου VINCI και Φάρμασερβ-Lilly.

Pink the City – Pink the Web 2020

Με μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα τέσσερα διαδικτυακά events του «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας» στο πλαίσιο του εναλλακτικού Pink the City 2020/ Pink the Web, το διάστημα 1 – 25 Οκτωβρίου, μήνα διεθνώς αφιερωμένου στον καρκίνο του μαστού. Οι δράσεις είχαν απήχηση σε 37.000 άτομα! Εκπαιδεύτηκαν και αξιοποιήθηκαν 120 εθελοντές.

3/10/2020: Τελετή φωταγώγησης του κυματοθραύστη της Πάτρας
4/10/20: πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ημερίδα «Καρκίνος μαστού – Ενημερώνομαι – Φροντίζω – Προλαβαίνω – Ζω», με ομιλητές: τον Ομότιμο Καθηγητή χειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρη Κούκουρα, την Ακτινολόγο, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ. του ΠΓΝΠ, Πηνελόπη Αντζελέ, την Διαιτολόγο / Προϊσταμένη Τμήματος Διατροφής στο ΠΓΝΠ, Ιωάννα Παρτσαλάκη και τον Ψυχίατρο – Ψυχαναλυτή, Σάββα Σαββόπουλο. Οι ομιλητές αποτύπωσαν διαφορετικές πτυχές και εξελίξεις αναφορικά με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, σε μία ημερίδα – υπό το συντονισμό της επιστημονικά υπεύθυνης του Συλλόγου, Κλαίρης Τζιομάκη – που προσέγγισε περισσότερους από 29.000 συμμετέχοντες και λαμβάνοντας περί τις 2.000 αλληλεπιδράσεις και σχόλια συμμετεχόντων.
11/10/20: facebook event με τίτλο το σύνθημα της εκδήλωσης «Μένουμε ΜΑΖΙ…Νικάμε στη ΖΩΗ!» και παρουσιάστρια την Μελιώ Κατσιφάρα, το οποίο περιλάμβανε βίντεο με μηνύματα πρόληψης από δημοφιλείς youtubers (Μαρία Ανδρούτσου, Κλαίρη Δημοπούλου, Δημήτρης Μακαλιάς, Ιωάννα Σαμαρά), την αφήγηση του παραμυθιού «Η Γούνα της Αλεπούς» της Πάκυς Καραλή, από την αγαπημένη ηθοποιό Ζέτα Δούκα και ένα πρόγραμμα Zumba από το DFFStudio και τον Γιώργο Καλαντζή, προσέγγισε 18.000 χρήστες του facebook και είχε 1.500 αλληλεπιδράσεις κατά τη διάρκειά του.
18/10/20: αναδρομικό βίντεο, αφιερωμένο στα προηγούμενα 8 χρόνια της διοργάνωσης Pink the City, με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα και δηλώσεις μελών του Δ.Σ., υποστηρικτών και εθελοντών της διοργάνωσης. Περίπου 37.000 άτομα προσεγγίστηκαν, και υπήρξε 4.500 αλληλεπίδραση.
25/10/20: live event , όπου η Πρέσβειρα Τιμής του Pink the City, δημοσιογράφος, Χριστίνα Λαμπίρη, μαζί με την Πρόεδρο του «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας» μετέφεραν την καθιερωμένη συγκέντρωση της πλατείας Υψηλών Αλωνίων στο διαδίκτυο, μέσα από βίντεο με δηλώσεις φορέων της Πολιτείας (Νεκτάριος Φαρμάκης – Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Πελετίδης – Δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Καρβέλης – Διοικητής 6ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Τσώνης – Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΠΑ) για την αξία της διοργάνωσης και τη σημασία της πρόληψης, εικόνες των συμμετεχόντων με το ροζ μπλουζάκι που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στιγμιότυπα από τα δρώμενα περασμένων ετών και μία συναυλία από τους καλλιτέχνες Γεράσιμο Ανδρεάτο, Δημήτρη Δημόπουλο, Διονυσία Καρόκη και Μαρία Μητρούλια συνοδευόμενους από τη λαϊκή συμφωνική ορχήστρα Εν χορδώ, πλαισιώνοντας το event με μηνύματα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και ενημέρωση για τις δράσεις που υλοποιεί ο Σύλλογος.
7/11/20: πραγματοποιήθηκε κλειστή διαδικτυακή ευχαριστήρια εκδήλωση των Εθελοντών του Pink the city 2020 από την υπεύθυνη των εθελοντών κ. Γεωργία Πανίτσα

Συμμετοχή σε Ημερίδες – Συνέδρια

Ο Σύλλογος συμμετείχε σε 5 Συνέδρια

31/1/20 – 2/2/20: Ο Σύλλογος συμμετείχε στο 4ο Συνέδριο και τη 4η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΛΛΟΚ που διοργάνωσε Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου με θέμα «Αποστολή Καρκίνος» – “Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δράσης για τον Καρκίνο» Μια νέα ολιστική Ευρωπαϊκή προσέγγιση του καρκίνου – Προκλήσεις και ευκαιρίες για την Ελλάδα, στο Ξενοδοχείο RadissonBluPark στην Αθήνα. Το Συνέδριο παρακολούθησαν οι κ.κ.: Λιολιώ Κολυπέρα – Πρόεδρος ΔΣ , Αγγελική Στεφανάκη – Ταμίας ΔΣ, Γωγώ Μοσχονά – Μέλος ΔΣ, Στέλλα Ιορδανίδη – Αναπληρωματικό Μέλος ΔΣ.
• Στις εκλογές της 2/2/2020 για την ανάδειξη νέου ΔΣ της ΕΛΛΟΚ, υποψηφιότητα έθεσε η Ταμίας του Συλλόγου, κα Αγγελική Στεφανάκη, η οποία και εκλέχτηκε καταλαμβάνοντας την 3η θέση μεταξύ των υποψηφίων.
18-19/9/20: Πραγματοποιήθηκε το συνέδριο «Εφαρμογές της ιατρικής ακριβείας στην ογκολογία» που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Κολλέγιο Μαστολογίας σε συνεργασία με την Ογκολογική Μονάδα Γ.Ν Πατρών «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» , στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Σύλλογο εκπροσώπησε με σχολιασμό η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Λιολιώ Κολυπέρα.
23/9/20: Η Πρόεδρος του Συλλόγου Λιολιώ Κολυπέρα συμμετείχε με τοποθέτηση στο 8ο Forum Υγείας (e–Forum Υγείας 2020) που διοργανώθηκε απο τον «Ιατρικό Σύλλογο Πατρών» και την εφ. «Σύμβουλος Επιχειρήσεων».

9-10/10/20: Το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας συμμετείχε στο συνέδριο «Γυναίκα και Καρκίνος από την πρόληψη στη θεραπεία». Διοργανώθηκε από την Εταιρεία Ογκολογικών Ερευνών (ΕΟΓΕ) σε συνεργασία με το Ογκολογικό Τμήμα Π.Γ.Ν. Πατρών και το Ολύμπιον Θεραπευτήριο Γενική Κλινική Πατρών στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο συνέδριο, εκ μέρους του Συλλόγου, συμμετείχε με ομιλία η κα Κατερίνα Λαμπρακοπούλου, υπεύθυνη χορηγιών, επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων Project manager του προγράμματος «Σύμμαχοι Φροντίδας” στο πλαίσιο του Active citizens fund για την Ελλάδα, με θέμα «Η διαχείριση του φορτίου της φροντίδας των γυναικών με καρκίνο. Ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης και ψυχοκοινωνικής στήριξης φροντιστών από το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ»
23-25/10/2020: Συμμετοχή με ομιλία της κ. Κλαίρης Τζιομάκη, επιστημονικά υπεύθυνης των προγραμμάτων του Συλλόγου, στο συνέδριο «Καθ’ οδόν προς τον βέλτιστο θεραπευτικό συντελεστή στην ογκολογία» που πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική ογκολογική εκπαίδευση και Πράξη (ΕΛ.Ο.Ε.Π.) στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, με θέμα «Πρόσβαση ασθενών από την επαρχία σε υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας».
5/11/20: – Συμμετοχή Αντιπροέδρου, Πάκυς Καραλή, στο European Patient Innovation Summit 2020 της Novartis

Κοινωνικές Εκδηλώσεις και άλλες δράσεις Συλλόγου:

Πραγματοποιήθηκαν 2 κοινωνικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τον Σύλλογο:

16/1/2020: Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.
17/1/2020: Μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Αντώνη Δημητρόπουλου και αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών της οικογένειάς του και υπέρ υγείας των μελών του Συλλόγου, στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου.
Δεκέμβριος 2020: Παραδόθηκαν τα γούρια του Συλλόγου στα ογκολογικά τμήματα των δυο Νοσοκομείων της περιοχής μας, στο ΠΓΝΠ «Παναγία η Βοήθεια» και στο ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας» με σκοπό να διανεμηθούν στους ογκολογικούς ασθενείς και στο προσωπικό των τμημάτων. Δόθηκαν 70 γούρια στο ΠΓΝΠ και 50 γούρια στο ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας». Τα γούρια επιμελήθηκε η κ. Ντέπυ Μαλλιώρη.

Δωρεά εξοπλισμού (15 καρεκλών) για τους χημειοθεραπευόμενους και τους συνοδούς τους
Ο Σύλλογός, σε συνεννόηση με το Διευθυντή του Ογκολογικού Τμήματος του ΠΓΝΠ «Παναγία η Βοήθεια», κ. Χαράλαμπο Καλόφωνο, και την Προϊσταμένη του Τμήματος, κ. Άννα Βήχα, προχώρησε στη δωρεά εξοπλισμού (15 καρεκλών) για τους χημειοθεραπευόμενους και τους συνοδούς τους.
Η δωρεά αυτή των καρεκλών, όπως ζητήθηκε από το Τμήμα σύμφωνα με τις ανάγκες του, από μέρος των εσόδων του Pink the City 2019, αποτελεί μία ελάχιστη προσφορά για την κάλυψη πρακτικών αναγκών των ασθενών που προσέρχονται στο ΠΓΝΠ για τις θεραπείες τους.

Δωρεά για την 3D εκτύπωση προσωπίδων προστασίας από τον COVID-19
Ο Σύλλογος από τις πρώτες ημέρες της δύσκολης αυτής περιόδου της πανδημίας, απάντησε με μια συμβολική δωρεά ενίσχυσης της έρευνας και δράσης του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας και Προηγμένων Υλικών του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, με επιστημονικά υπεύθυνο τον κ. Κων/νο Γαλιώτη.
Με την δωρεά που προσφέρθηκε μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Σύλλογος πήρε την πρωτοβουλία να συνδράμει, συμβολικά, στην κατασκευή ατομικών προσωπίδων προστασίας από τον κορωνοϊό, με τη μέθοδο της τρισδιάστατης (3D) εκτύπωσης και με προηγμένα υλικά, προκειμένου να διατεθούν στο νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΠΓΝ Πατρών.

Συμμετοχή σε δράσεις – εκδηλώσεις άλλων φορέων:

Ο Σύλλογος συμμετείχε ενεργά σε 8 δράσεις και εκδηλώσεις φορέων και ιδιωτών:

29/4/2020, 6/5 και 21/5/2020: Συνεδρίες Mindfulness από την κα Σοφία Δασύρα προς το ΔΣ, τα μέλη και το προσωπικού του Συλλόγου
5/9/20: ανέβηκε η παράσταση «ΡΑΣΥ 74135» της κας Μάρως Γαλάνη, στο Αίθριο του παλιού Νοσοκομείου στα πλαίσια του φεστιβάλ του Δήμου Πάτρας. Τα μέλη του Συλλόγου που συμμετέχουν είναι οι κυρίες: Μαρία Ζολώτα, Ελένη Σανίδα, Ιωάννα Γκιτζίρη και Ειρήνη Λαγογιάννη οι οποίες συμμετείχαν εντατικά σε καθημερινές πρόβες με την κα Γαλάνη.
25/9/20: Συμμετοχή της Προέδρου κας Λιολιώς Κολυπέρα με χαιρετισμό σε εκδήλωση για τις survivors που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο στα πλαίσια του Digital Greece Race for the Cure.
23/10/2020: Επίσκεψη της προέδρου κ. Λιολιώς Κολυπέρα στο Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από πρόσκληση του Πρωθυπουργού και συμμετοχή σε συζήτηση για τα θέματα ασθενών με καρκίνο μαστού.
4/11/20: Χαιρετισμός της Γραμματέα του ΔΣ κ Αγγελική Στεφανάκη στην διαδικτυακή εκδήλωση της τελετής λήξης της Sail for Pink που πραγματοποιήθηκε από το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Θεσσαλονίκης
6/11/20: Συμμετοχή της κοινωνικής λειτουργού κ. Κλαίρης Τζιομάκη στην διαδικτυακή Γενική Συνέλευση της οργάνωσης ABC Global Alliance.
21/11/20: Συμμετοχή της κοινωνικής λειτουργού κ. Κλαίρης Τζιομάκη στην διαδικτυακή Γενική Συνέλευση της οργάνωσης ECPC.
7/12/20 – 28/2/21: Συμμετοχή του Συλλόγου στο πρόγραμμα «Είσαι Γυναίκα – Είσαι Δύναμη» που διοργανώθηκε από την Novartis και περιλάμβανε βιωματικά διαδικτυακά εργαστήρια για γυναίκες με καρκίνο. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους 3 Συλλόγους ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ.

Βραβεύσεις του Συλλόγου:

Ο σύλλογος έλαβε 1 τιμητική διάκριση:

• Το πρόγραμμα «Σύμπραξη Ευθύνης» έλαβε βραβείο κατηγορίας Bronze στην κατηγορία «δράσεις υποστήριξης ευάλωτων ομάδων για την αντιμετώπιση της Covid – 19» από τα Healthcare Business Awards. Ο Σύλλογος βραβεύτηκε για 4η συνεχή χρονιά, από την Boussias Communications και το HealthDaily!

• Στις 23/11 υποβλήθηκε από την υπεύθυνη χορηγιών η υποψηφιότητα του Συλλόγου στο πρόγραμμα χρηματοδότησης ΜΚΟ από την Global Sustain, με πρόταση για ενέργειες στο πλαίσιο του «Σύμπραξη Ευθύνης» για τον Covid-19, ύψους 17.000€. Η διαδικασία ανάδειξης πραγματοποιήθηκε με ψηφοφορία του κοινού. Ο σύλλογος δεν προκρίθηκε για την χρηματοδότηση του προγράμματος.

Συνάντηση Επιστημονικής Επιτροπής Συλλόγου
Πραγματοποιήθηκε 1 συνάντηση:
30/4/20: Διαδικτυακή συνάντηση της επιστημονικής επιτροπής του Συλλόγου με στόχο να ενημερωθούν για το πρόγραμμα Σύμμαχοι Φροντίδας που υλοποιεί ο Σύλλογος στο πλαίσιο του Active Citizens Fund.

Active citizens fund

• Συνολικά η οργανωτική επιτροπή του Active Citizens Fund πραγματοποίησε 18 συναντήσεις μέσα στο 2020.
1/3/20: Υπογραφή σύμβασης με ίδρυμα Μποδοσάκη για πρόγραμμα ACF
Μάρτιος 2020: Ολοκληρώθηκε η μίσθωση του νέου διαμερίσματος στον 3ο όροφο χώρος που θα λειτουργήσει ως χώρος διεξαγωγής των σεμιναρίων με τους φροντιστές.
5/5/20: διαδικτυακή ομιλία της κοινωνικής λειτουργού ύστερα από πρόσκληση της ΔΗΚΕΠΑ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγίου) με θέμα: Καρκίνος και Οικογένειας. Ας μιλήσουμε για τους φροντιστές των ασθενών.
15/5/20: Υποβολή έκθεσης αναφοράς α΄ περιόδου
4/6/20: πρόσληψη της κοινωνικής λειτουργού κ Ελένης Μητροπούλου για να απασχοληθεί στο έργο.
17/6/20: έναρξη Α’ κύκλου σεμιναρίων φροντιστών ασθενών..
27/7/20: Ολοκλήρωση α΄ κύκλου σεμιναρίων
29/7/20: Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του έργου και τον απολογισμό του α΄ κύκλου
15-16/9: Υποβολή έκθεσης αναφοράς β΄ περιόδου για το ACF
23/10/2020: Δημοσίευση από το πρόγραμμα Active citizens fund σε συνεργασία με τη Νορβηγική πρεσβεία, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τον καρκίνο του μαστού. Φιλοξενήθηκαν δηλώσεις για το έργο από Γεωργία Πανίτσα ως εισηγήτρια ψυχολόγο, Κατερίνα Λαμπρακοπούλου – project manager και από ωφελούμενη του έργου.
25/11/2020: Έναρξη Β’ κύκλου Σεμιναρίων «Σύμμαχοι φροντίδας»

Επιμορφωτικά σεμινάρια στα πλαίσια του έργου ACF:

30/3/20: Παρακολούθηση webinar με θέμα την «Επικοινωνία των έργων». Υποχρεωτικό σεμινάριο – Παρακολούθησε η project manager
10/4/20: Εκπαίδευση της project manager στο webinar χρηματοοικονομικής διαχείρισης έργου. Υποχρεωτικό σεμινάριο
28/4/20: Webinar Social Dynamo – «Οικονομικός απολογισμός έργου»: Παρακολούθησαν Αγγελική Στεφανάκη, Κατερίνα Λαμπρακοπούλου
8/5/20: Διαχείριση άγχους εν μέσω Covid-19
19/5/20: Αναθεώρηση στρατηγικού πλάνου ΜΚΟ εν μέσω κρίσεων – Παρακολούθησαν Κλαίρη Τζιομάκη, Κατερίνα Λαμπρακοπούλου
11/5/20: Webinar για την ανάπτυξη ικανοτήτων: Υποχρεωτικό σεμινάριο – Παρακολούθησε η project manager
29/5/20: Εξατομικευμένες συναντήσεις με θέμα το Capacity Building
2/6/20: Διαδικτυακές συναντήσεις για υπηρεσίες mentoring και coaching (αφορά το ενημερωτικό σεμινάριο πριν ξεκινήσουν τα προγράμματα coaching)
4/6/20: «Θέτοντας το Όραμα, την Αποστολή, τους Στόχους και τις Αξίες μιας ΜΚΟ»
5/6/20: Συνάντηση με διαχειρίστρια προγράμματος και υπεύθυνη επικοινωνίας ACF για ζητήματα υλοποίησης του έργου – Εκπροσώπηση: Αγγελική Στεφανάκη, Κατερίνα Λαμπρακοπούλου
Ιούνιος 2020: Έναρξη coaching κ.κ. Λιολιώ Κολυπέρα, Αγγελική Στεφανάκη
9/6/20:«Εισαγωγή στον Στρατηγικό Σχεδιασμό»
10/6/20: «Iστορίες ηγεσίας εν μέσω καραντίνας»
18 & 19/6: «Ανάπτυξη Στρατηγικού Σχεδίου Α’ & Β’»
9/7/20: «Εθελοντισμός εξ αποστάσεως: από το περιθώριο στο κέντρο ενός εθελοντικού προγράμματος». Το παρακολούθησε η Γεωργία Πανίτσα
14/7/20: «Επιχειρησιακές διαδικασίες και παρακολούθηση αποδοτικότητας ΜΚΟ».
3 & 10/11/20: Storytelling workshops – Υποχρεωτικά για υπεύθυνους έργων (παρακολούθησε η Λαμπρακοπούλου)
25/11/20: Σεμινάριο «Soft Skills για τη Διαχείριση Έργου» – Λαμπρακοπούλου
8/12/2020: NGOXmasonlineevent 2020 του ACF και του Social Dynamo του Ιδρύματος Μποδοσάκη – Διαδικτυακή εκδήλωση με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών για e-shop. Συμμετοχή από την project manager του έργου ACF.
16/12/2020: Σεμινάριο SocialDynamo «Μέτρηση Κοινωνικού Αντικτύπου – το παράδειγμα της PwC». Συμμετοχή: Κατερίνα Λαμπρακοπούλου.
21/12/2020: Η project manager, Κατερίνα Λαμπρακοπούλου, και η συντονίστρια ομάδων σεμιναρίων, Ελένη Μητροπούλου, παρακολούθησαν το webinar του Ιδρύματος Μποδοσάκη για την αναφορά των έργων.
Capacity Building στα πλαίσια του έργου ACF:
1/4/2020 – 15/6/2020: Σεμινάρια ενδυνάμωσης ικανοτήτων προσωπικού και μελών ΔΣ του Συλλόγου από την κα Ελισάβετ Γεωργίου. Συνολικά έγιναν 5 συναντήσεις.
9/6 διαδικτυακή συνάντηση του προσωπικού με την κα Ελισάβετ Γεωργίου.
Mentoring στα πλαίσια του έργου ACF:
19 & 26/11/20: Πραγματοποιήθηκαν 2 δίωρες συναντήσεις με την ψυχολόγο εργασίας κα Ελισάβετ Γεωργίου. Στην συνάντηση συμμετείχαν το ΔΣ και οι εργαζόμενες του Συλλόγου όπου εστιάσαμε στην αποτύπωση των ρόλων εργαζομένων και εθελοντών και στην επικαιροποίηση του οργανογράμματος του Συλλόγου.
3/12 & 11/12/20: πραγματοποιήθηκαν 2 δίωρες συναντήσεις Δ.Σ. και προσωπικού με κ. Ελισάβετ Γεωργίου βιωσιμότητα του Συλλόγου όπου εστιάσαμε στη διαχείριση κρίσεων και τις πηγές χρηματοδότησης.

Γενική Συνέλευση και Εκλογές 2020

5/2/2020: Ετήσια συνέλευση, Εκλογές και ανάδειξη νέου Δ.Σ.:
– Πρόεδρος: Λιολιώ (Ευαγγελία) Κολυπέρα
– Αντιπρόεδρος: Πάκυ (Καλλιόπη) Καραλή
– Γραμματέας: Αγγελική Στεφανάκη
– Ταμίας: Στέλλα Ιορδανίδη
– Έφορος: Νόπη (Παρθενόπη) Σάντα
– Μέλος: Ντέπυ (Δέσποινα) Μαλλιώρη
– Μέλος: Χριστίνα Γιούρτη
Αναπληρωματικά Μέλη
• Α’ Αναπληρωματικό Μέλος: Γεωργία Μοσχονά
• Β’ Αναπληρωματικό Μέλος: Ρένα (Ειρήνη) Χυτοπούλου
• Γ’ Αναπληρωματικό Μέλος: Μαρία Ζακυνθινού

Εξελεγκτική Επιτροπή
• Ειρήνη Λαγογιάννη
• Μαρία Αποστολοπούλου
• Χαρά Παπακωστοπούλου
Αναπληρωματικό Μέλος
• Κατερίνα Κωστή

Διοικητικός απολογισμός 2020