ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ – δωρεά για την 3D εκτύπωση προσωπίδων προστασίας από τον COVID-19

ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ – δωρεά για την 3D εκτύπωση προσωπίδων προστασίας από τον COVID-19

Στην πρόκληση της εποχής, τις έκτακτες ανάγκες και κινδύνους που δημιούργησε ο COVID-19, και στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευθύνης, με το βλέμμα στραμμένο τόσο στην ευπαθή ομάδα των ογκολογικών ασθενών, όσο και στις ανάγκες των νοσοκομείων και των επαγγελματιών υγείας, που έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν τη δική τους μάχη για την αντιμετώπιση και προστασία από τον ιό, ο Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν.Αχαίας, ήταν και πάλι εκεί, στις επάλξεις, και έγκαιρα, ήδη από τις πρώτες ημέρες της δύσκολης αυτής περιόδου, απάντησε με μια συμβολική δωρεά ενίσχυσης της έρευνας και δράσης του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας και Προηγμένων Υλικών του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, με επιστημονικά υπεύθυνο τον κ. Κων/νο Γαλιώτη.

Με την δωρεά που προσφέρθηκε μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Σύλλογος πήρε την πρωτοβουλία να συνδράμει, με τις λίγες δυνάμεις του, συμβολικά, στην κατασκευή ατομικών προσωπίδων προστασίας από τον κορωνοϊό, με τη μέθοδο της τρισδιάστατης (3D) εκτύπωσης και με προηγμένα υλικά, προκειμένου να διατεθούν στο νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΠΓΝ Πατρών.

Η πρόληψη είναι μία από τις βασικές αρχές τις οποίες πρεσβεύει το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας και οφείλουμε να την εφαρμόζουμε σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Εμείς θα συνεχίσουμε, όσο το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας, να βρισκόμαστε δίπλα στους επιστήμονες που καινοτομούν και προάγουν τις έρευνες για νέους τρόπους προστασίας, και βεβαίως θεραπείας, από ιούς και ασθένειες, δίπλα στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνουν καθημερινές, ηρωικές μάχες για τους ασθενούντες συμπολίτες μας. Τους ευχαριστούμε όλους για τις προσπάθειες τους.