Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού και κλινική εξέταση μαστού στις Αιγές Αχαΐας

Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού και κλινική εξέταση μαστού στις Αιγές Αχαΐας

Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αιγών – Βλοβοκάς «Ο ΒΡΑΧΟΣ»,  διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού και κλινική εξέταση μαστού στις Αιγές Αχαΐας την Κυριακή 17/6/18,  και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Συλλόγου «ΟΜΟΝΟΙΑ» στου Λαμπινού.

Αμέσως μετά από την ενημέρωση, θα πραγματοποιηθεί κλινική εξέταση μαστού από τον κο Δημήτρη Κούκουρα

Στόχος της ενημέρωσης είναι η κάθε γυναίκα της περιοχής  να πληροφορηθεί για την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, να τον απομυθοποιήσει και να ενθαρρυνθεί να κάνει τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

  • Ο κος Δημήτρης Κούκουρας, Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Πατρών για την «Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού»
  • η κα Γεωργία Πανίτσα, Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια «Τι μας αποτρέπει από τον απαραίτητο προληπτικό έλεγχο» και
  • η κα Μαρία Ζολώτα, Εκπαιδευμένη Εθελόντρια και Μέλος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», Ν. Αχαΐας «H προσωπική μου εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού».

Με το τέλος των εισηγήσεων θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος ώστε οι συμμετέχοντες πολίτες να θέσουν στους εισηγητές σχετικά ερωτήματα και τυχόν απορίες τους.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί σχετικό έντυπο υλικό του Συλλόγου.