Προσκυνηματική Εκδρομή στην Παναγία Τρυπητή του Αιγίου

Προσκυνηματική Εκδρομή στην Παναγία Τρυπητή του Αιγίου

Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016 πραγματοποιούμε προσκυνηματική εκδρομή στην Παναγία Τρυπητή, Πολιούχο του Αιγίου, ανήμερα της εορτής της.

Ένα από τα ομορφότερα προσκυνήματα, είναι το Ιερό Προσκύνημα «Ζωοδόχος Πηγή», η γνωστή Παναγία «Τρυπητή» του Αιγίου που βρίσκεται στην παραλία του Αιγίου, κτισμένο σε απόκρυμνο βράχο ύψους 30 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας και μέσα σε σπήλαιο-τρύπα, από όπου έλαβε και το όνομα.

Κυπαρίσσια και σκιερά πεύκα δίνουν μία ξεχωριστή και υποβλητική μεγαλοπρέπεια. Μία κλίμακα με 150 σκαλοπάτια ενώνει το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής με το δημόσιο δρόμο. Μόλις ο επισκέπτης πλησιάσει τα κράσπεδα του ναού, παρατηρεί εντός του βράχου ένα μικρό σπήλαιο μήκους 3 μέτρων, πλάτους 2 μέτρων και ύψους πάλι 2 μέτρων. Το άνοιγμα είναι κτισμένο με πέτρες και έχει μία μικρή πόρτα και παράθυρο. Κατά την παράδοση εκεί ήταν το ασκητήριο του καπετάνιου-ναυαγού που βρήκε την εικόνα της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής.

Αναχώρηση απο Πάτρα την Παρασκευή το μεσημέρι στις 15:00 απο την Πλατεία Τριών Συμμάχων, προσκύνημα και στην επιστροφή στάση για ουζάκι σε κοντινή περιοχή. Κόστος εκδρομής 10€. Πληροφορίες κρατήσεις θέσεων στο 2610222274 καθημερινά 9:00 με 16:00.