Παρακολουθούμε το 1ο Συμπόσιο Λεμφοιδήματος στην Αθήνα

Παρακολουθούμε το 1ο Συμπόσιο Λεμφοιδήματος στην Αθήνα

Η ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ (Η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, για την Αποκατάσταση των Παθήσεων του Λεμφικού Συστήματος και των Οιδημάτων )του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, διοργανώνει το 1ο Συμπόσιο Λεμφοιδήματος στην Αθήνα 3-4 Μαρτίου 2018, με θέμα «Λεμφοίδημα και Δυσλειτουργίες του Λεμφικού Συστήματος: Από την Πρόληψη στην Αντιμετώπιση». Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν η κα Άννα Γουρζή, Μέλος ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Αλμα Ζωής Ν. Αχαΐας, και η κα Μαρία Ζολώτα, Αναπληρωματικό Μέλος ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας.

Το συμπόσιο με θέμα «Λεμφοίδημα και δυσλειτουργίες του Λεμφικού Συστήματος: Από την Πρόληψη στην Αντιμετώπιση» αποτελεί την πρώτη εκδήλωση ορόσημο στο κύκλο της Φυσικοθεραπείας, και της διαχείρισης των οιδημάτων γενικότερα, στην Ελλάδα.
Στόχος της διοργάνωσης είναι η παρουσίαση τεκμηριωμένης επιστημονικά γνώσης, σχετικά με τα λεμφοιδήματα καθώς και ο καθορισμός και η εδραίωση ενός νέου οράματος και μιας σύγχρονης στρατηγικής σε ότι αφορά στην αντιμετώπισή τους.
Διακεκριμένοι ομιλητές, προσκεκλημένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από διάφορες ειδικότητες-εξειδικεύσεις, θα αναπτύξουν θεματικές ενότητες που εκφράζουν την παγκόσμια ομοφωνία σχετικά με τις πρακτικές διαχείρισης των ασθενών που αντιμετωπίζουν δυσλειτουργίες στο λεμφικό σύστημα.
Η ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ στην προσπάθεια της να ανταποκριθεί, στις ανάγκες των συναδέλφων αλλά και των ασθενών, συνδέει την θεωρία με την πράξη, με την διοργάνωση κλινικών εργαστηρίων λεμφικής ελαστικής ταινίας (Tape) και αυτοπερίδεσης άνω και κάτω άκρου. Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου, έχει οργανωθεί και χώρος έκθεσης όπου θα παρουσιάζονται από εξειδικευμένες εταιρείες του χώρου όλες οι σύγχρονες επιλογές για τη διαχείριση του λεμφοιδήματος.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

1. Καρκίνος του μαστού και Λεμφοίδημα 1ο και 2ο Μέρος
2. Ειδικά Θέματα Λεμφοιδήματος (συνεδρία στα Αγγλικά)
3. Λεμφοίδημα: Διαχείριση ή Αντιμετώπιση; Α΄ και Β’ Μέρος
4. Εισαγωγή στο Λεμφικό Σύστημα και στα Οιδήματα
5. Χρόνια Φλεβική Ανεπάρκεια
6. Ενδύματα και ειδικές συμπιεστικές λύσεις
7. Λεμφοίδημα και κοινωνία, στην Ελλάδα του σήμερα
Θέματα Εργαστηρίων:

  • Εφαρμογή Λεμφικού Tape για ασθενείς με οιδήματα.
  • Εφαρμογή αυτοπερίδεσης άνω άκρου.
  • Εφαρμογή αυτοπερίδεσης κάτω άκρου.

Δείτε αναλυτικά το ΠρόγραμμαΛεμφοίδημα και Δυσλειτουργίες του Λεμφικού Συστήματος: Από την Πρόληψη στην Αντιμετώπιση

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εργασίες του συμποσίου ακολουθήστε το site:   http://lymphedema-congress.gr/