Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας- 8 Μαρτίου 2023

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας- 8 Μαρτίου 2023

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Πατρέων και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποφασίστηκε η διοργάνωση εκδήλωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου Αγκαλιάζω Ν. Αχαΐας και το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας.


Συγκεκριμένα, στις 9 Μαρτίου ημέρα Πέμπτη και ώρες 10:00 – 14:00 και 17:00 – 20:30 , στην Αγορά Αργύρη, θα διενεργηθεί δωρεάν κλινική εξέταση μαστού, από τον ομότιμο καθηγητή χειρουργικής του Παν/μιου Πατρών κο Δημήτρη Κούκουρα, με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του γυναικείου πληθυσμού.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες γυναίκες να έχουν μαζί τους εξετάσεις – μαστογραφίες εφόσον υπάρχουν.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα και ώρες 10:00 – 14:00 θα πραγματοποιηθεί από τον Πνευμονολόγο / Φυματιολόγο κ. Αντώνιο Χριστόπουλο – , προληπτικός σπιρομετρικός έλεγχος σε γυναίκες άνω των 50 ετών με έμφαση στις καπνίστριες.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, οι ενδιαφερόμενες θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους γιατρούς τα θέματα που τους απασχολούν καθώς και να λάβουν ενημερωτικά έντυπα .

Είναι σημαντικό να υπάρχει συμμετοχή ενδιαφερόμενων γυναικών οι οποίες θα δώσουν το στίγμα της πρόληψης και του προλαμβάνω.