Πάνω από 3,500 χιλιάδες άνθρωποι περπάτησαν μαζί μας στο Pink the Port!

Πάνω από 3,500 χιλιάδες άνθρωποι περπάτησαν μαζί μας στο Pink the Port!

pp1Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 διοργανώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το Pink the Port, o συμβολικός περίπατος 1,5 χλμ ενάντια στον καρκίνο του μαστού που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας.

Ο συμβολικός περίπατος ξεκίνησε την Κυριακή το πρωί από τον Φάρο της Πάτρας και κατέληξε στο Νέο Νότιο Λιμάνι της Πάτρας. Πάνω από 3,500 χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στον περίπατο, φορώντας το ροζ μπλουζάκι της δράσης, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

pp4    pp3

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Λιολιώ Κολυπέρα ανέφερε στην εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης μιλώντας για το συμβολικό περίπατο από τον φάρο στο νέο λιμάνι:

«Ξέρετε, η αρρώστια είναι σαν μια μεγάλη και καταστροφική τρικυμία μέσα στη ζωή μας, μια τρικυμία πρωτόγνωρη, που διαταράσσει άγρια την ύπαρξή μας, το είναι μας ολάκερο. Μέσα στην απελπισία της αρρώστιας πάντα ψάχνεις τον δρόμο εκείνο που θα οδηγήσει το ταλαιπωρημένο σκαρί σε τόπο γαλήνης, σε ένα λιμάνι.

Αυτήν την εικόνα επιλέξαμε φέτος, αυτόν τον συμβολισμό: Το απάνεμο λιμάνι της ψυχής μας».

pp6

Ιδιαίτερο χρώμα και συγκίνηση στο κλείσιμο της εκδήλωσης έδωσαν οι προσωπικές μαρτυρίες των γυναικών του Συλλόγου που αναφέρθηκαν στην εμπειρία τους με τον καρκίνο του μαστού.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος-κοινωνιολόγος Ρούλα Κωστακοπούλου ενώ την όλη πορεία συνόδευαν από την θάλασσα ιστιοφόρα των ομίλων ΝΟΠ, ΙΟΠ και Αθλητικού Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου «Ιάσων». Μόλις η πορεία έφτασε στο νέο λιμάνι, ακολούθησε μία γιορτή για μικρούς και μεγάλους με την οργανωτική συμβολή του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Πατρών κου Κώστα Πλατυκώστα.

pp2    pp5

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κος Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Πάτρας κος Κώστας Πελετίδης, η Βουλευτής του Σύριζα κα Μαρία Κανελλοπούλου, ο Βουλευτής κος Νίκος Νικολόπουλος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Αναστασία Τογιοπούλου, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού κος Θεόδωρος Τουλγαρίδης, η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Άλμα Ζωής κα Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, ο Πρόεδρος του Be Strong κος Παναγιώτης Μιχαήλ,  οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι: κα Μαριάννα Σταματιάδου, κα Αναστασία Μανωλοπούλου, κα Ήρα Κουρή, κα Μαρία Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη και εκπρόσωποι των Συλλόγων: «ΦΛΟΓΑ», Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, Σοροπτιμιστικός Ομιλος, ΙΡΙΣ, Inner Wheel κ.ά.