"Μπορώ και θα τα Καταφέρω"

"Μπορώ και θα τα Καταφέρω"

«Μην ξεχνάτε να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας : « Μπορώ» και θα τα καταφέρω» ήταν τα λόγια της Προέδρου του Σ.Γ.Κ.Μ. «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν.ΑΧΑΙΑΣ, κας Λιολιώ Κολυπέρα, με τα οποία έκλεισε τη μεγάλη δράση – γιορτή «PINK THE BRIDGE».
Η Πρόεδρος μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής, στον χαιρετισμό της:

«Ξέρετε το αγνάντεμα της απέναντι ακτής πάντα έπαιρνε διαστάσεις μυθικές στο μυαλό του ανθρώπου. Η απέναντι ακτή ήταν το άγνωστο, το ανεξερεύνητο, η ελπίδα, το όνειρο, το διαφορετικό, ο άλλος κόσμος, η νέα ζωή….
Οι γέφυρες λοιπόν ήταν πάντα σύμβολα ένωσης, ελπίδας και προοπτικής, ήταν ο νέος κόσμος που ανοίγεται μπροστά….Το πέρασμα τους συμβόλιζε πάντα το καινούργιο και την νίκη, μικρότερη η μεγαλύτερη, στην ζωή του καθενός.
Με αυτό το σκεπτικό επιλέξαμε αυτόν τον τόπο – για να δώσουμε την καλύτερη εικόνα στο μήνυμα μας κατά του καρκίνου του μαστού, με μια Γέφυρα,την καλύτερη εικόνα για το πέρασμα από την αρρώστια στην θεραπεία, από το σκοτάδι στο φως, στην νέα ζωή…
Σήμερα ντυμένοι στα ροζ θα πλημμυρίσουμε την γέφυρα έτσι ώστε να πάρει κάτι από το δικό μας χρώμα, κάτι από την δική μας απόφαση να πολεμήσουμε τον καρκίνο και να βγούμε νικητές.
Σήμερα θα επιχειρήσουμε να χτίσουμε μια νέα Γέφυρα πάνω στην Γέφυρα. Φτιαγμένη όχι από τούβλα, λάσπη και σίδερα αλλά από άλλα αξεπέραστα υλικά: Ανθρώπους, οπλισμένους με πείσμα, κουράγιο και δύναμη, αποφασισμένους να περάσουν απέναντι.
Γιατί τελικά μόνο έτσι χτίζονται οι αληθινές Γέφυρες Ζωής, μόνο έτσι γεφυρώνονται τα χάσματα: Με πείσμα, κουράγιο, δύναμη και απόφαση για την τελική νίκη, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο, και προχωρώντας μαζί.
Φέτος θα χτίσουμε ίσως ένα ή δυο πυλώνες. Η δράση όμως θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Με την δική σας μαζική συμμετοχή  κάποια στιγμή θα κατακλύσουμε αυτήν την Γέφυρα απ΄ακρου σ΄άκρον. Θα χτίσουμε την δική μας Ανθρώπινη Γέφυρα Ζωής. Ετσι σιγά – σιγά και χρόνο με τον χρόνο,     όπως πυλώνα –πυλώνα χτίστηκε και τούτη.
Σήμερα το πέρασμα μας θα οδηγήσει η Χρυσή Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοίας –Αθήνα 2004,  Σοφία Μπεκατώρου, σύμβολο μιας χρυσής εποχής για την χώρα μας, της ίδιας εποχής που γέννησε και αυτήν την Γέφυρα, μιας εποχής που έδειξε σε όλους  στα πέρατα της οικουμένης ότι η Ελλάδα μπορεί, όταν θέλει,  να κάνει θαύματα…Μιας εποχής που έκανε την Ελλάδα και τους Έλληνες περήφανους.
Θυμηθείτε την στιγμή της νίκης της Σοφίας, θυμηθείτε το ανέβασμα στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, το στεφάνι από το κλαδί της ελιάς και τον εθνικό ύμνο να παιανίζει,
Θυμηθείτε το βράδυ εκείνο της 8ης Αυγούστου 2004 που πατήσαμε όλοι για πρώτη φορά το οδόστρωμα αυτής της Γέφυρας, που άνοιξε για να μας δεχτεί, και την διασχίσαμε όλοι μας για πρώτη φορά.
Θυμηθείτε την περηφάνεια και την συγκίνηση.

Ας αφήσουμε αυτήν την μνήμη να ξεχειλίσει μέσα μας και με την ίδια συγκίνηση και την ίδια περηφάνεια ας διασχίσουμε και σήμερα τη  Γέφυρα.
Ας είναι το φτάσιμο στην απέναντι ακτή η συμβολική νίκη του καθενός από μας  ενάντια στον καρκίνο του μαστού,  ενάντια σε κάθε καρκίνο, ενάντια σε κάθε αρρώστια, ενάντια στην απελπισία…Νίκη απέναντι σε κάθε τι που πολεμάει ο καθένας μας, απέναντι στους δαίμονες και τα θηρία που όλοι έχουμε μέσα μας, και σε όλα αυτά… που παραμονεύουν απέξω.
Θέλω να ζητήσω να  κρατήσετε αυτό το συναίσθημα, που γεννήθηκε εδώ, περνώντας την Γέφυρα, όσο περισσότερο μπορείτε. Να το φέρετε στην καθημερινότητα σας και να λέτε στον εαυτό σας «Μπορώ». Μπορώ να φθάσω νικητής στην απέναντι ακτή. Μπορώ και είμαι έτοιμος –έτοιμη για την νίκη.«Μπορώ» σε όλα τα επίπεδα της ζωής μου.
Εσείς και εμείς θα τα καταφέρουμε και με αυτό το πέρασμα δείξαμε όλοι – και εμείς και εσείς -ότι είμαστε αποφασισμένοι για την τελική νίκη…»

Τέλος η κα Κολυπέρα ευχαρίστησε:
την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος και προσωπικά τον περιφερειάρχη κο Απόστολο Κατσιφάρα , για την στήριξη που παρείχε,
την ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ και τους ανθρώπους της, που στήριξαν δυνατά την υλοποίηση της αρχικής ιδέας – πρότασης του Συλλόγου, το ΚΤΕΛ Ν.ΑΧΑΙΑΣ και προσωπικά τον πρόεδρο τους κο Ανδρέα Μανωλόπουλο, για την μεταφορά του κόσμου προς και από την γιορτή, την Vinci Consessions και την ΕΚΦ «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», για την βοήθεια και την στήριξη, τον Αρη και την Πανωραία Τίγκα για τα ηχητικά,
Tις εφημερίδες ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΓΝΩΜΗ. Τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΣΚΑΙ ΠΑΤΡΑΣ και τον ΜΑΧ FM.
Τους τηλεοπτικούς σταθμούς SUPER B, LEPANTO, ACHAIA, ΛΥΧΝΟΣ, το Portal  NewsPlus και όλα τα Portals της περιοχής μας που βοήθησαν αποφασιστικά την προώθηση της δράσης αυτής.
Και τα super Markets ΚΡΟΝΟΣ.