Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2024

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2024

Σύσσωμο το Δ.Σ. και οι εργαζόμενες του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, υποδέχθηκαν μέλη, φίλους και συμπολίτες, που προσήλθαν αθρόα στην, γι’ άλλη μια φορά, πολύ επιτυχημένη εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του 2024, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 στο ξενοδοχείο ASTIR HOTEL PATRAS.

Στο εθιμοτυπικό χαιρετισμό που απηύθυνε η Πρόεδρος, κ. Αγγελική Στεφανάκη ευχαρίστησε όλους για την στήριξη τους και ευχήθηκε η Νέα Χρονιά να είναι μια καλή, μια καλύτερη χρονιά για όλους, να δώσει στον καθένα αυτό που του λείπει και αυτό που πραγματικά χρειάζεται και γιατί όχι αυτό που ονειρεύεται και να είναι μια χρονιά με περισσότερη αγάπη και αλληλεγγύη και πάνω από όλα με λιγότερη βία σε όλα τα επίπεδα.
Στην εκδήλωση παρέστη η πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», κα Παρασκευή Μιχαλοπούλου και το μέλος του ΔΣ κα Χοτζόγλου Κατερίνα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου, καθώς και ανθρώπων που εκτιμούν το έργο του.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, κα Αννα Μαστοράκου, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας, κα Γεωργία Ντάτσικα, η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, κα Βίβιαν Σαμούρη, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, κ. Γιάννης Καρβέλης, η Αντιπρύτανυς, κα Λένα Αλμπάνη, η δημοτική Σύμβουλος κα Μάχη Σιώρου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ, κος Παναγιώτης Αναστασόπουλος, η πρ. Περιφερειακή Σύμβουλος, κα Αδαμαντία Ζαχαροπούλου- Στούμπου, οι πολιτεύτριες, κες Εφη Γιαννιά, Ολυμπία Λόη και Βιβή Λουκοπούλου, οι πολύτιμοι συνεργάτες του Συλλόγου και μέλη της Επιστημονικής του Επιτροπής, οι ομότιμοι καθηγητές, κ. Καλόφωνος Χαράλαμπος, κ. Δημήτρης Κούκουρας, κος Καρδαμάκης Δημήτρης και ο χειρουργός κ. Καρβελάς Φώτης.
Εκ μέρους των Συλλόγων, Σωματείων και Φορέων της περιοχής παρέστησαν:
Η πρόεδρος, κα Τάνια Κανελλοπούλου και μέλη του Τμήματος Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η πρόεδρος της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων, κα Αναστασία Μανωλοπούλου, η πρόεδρος, κα Παπαχρυσανθάκη Λαμπρινή και μέλη του Ομίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου «Αγκαλιάζω», η πρόεδρος κα Αννα Μαρία Ρογδάκη και μέλη της ΕΓΥΠΑ, η συντονίστρια του παραρτήματος της Πάτρας, κα Μαρία Μανουσάκη και μέλη του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών Καλλιπάτειρα, μέλη του Ομίλου Inner Wheel Βορρά Ρίου, η πρόεδρος, κα Χαρά Αναστασοπούλου και μέλη του Ροταριανού Ομίλου, η πρόεδρος, κα Δήμητρα Χρυσανθοπούλου και μέλη του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Πάτρας «Δανιηλίς», η πρόεδρος, κα Βασιλική Γούλα και μέλη του Συλλόγου «Γλυκιά Ζωή», η κα Ελένη Βασιλοπούλου, πρόεδρος του οργανισμού Safety Project, η κα Κατερίνα Βέργη εκ μέρους της Παναθηναϊκής Πάτρας, η κα Σοφία Πανίτσα, πρόεδρος της Ερυθράς Γαίας, η πρόεδρος, κα Φωτεινή Ασημακοπούλου και μέλη του Συλλόγου Ρευματοπαθών Πάτρας, εκπρόσωποι της εταιρείας «Ελληνική Ένωση για την αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά πλάκας», εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα» καθώς και εκπρόσωποι της ΙΦΝΕ Αχαίας- Σωματείο ατόμων με νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αχαΐας.

Η βραδιά συμπεριελάμβανε και απονομή τιμητικών διακρίσεων σε σημαντικούς ανθρώπους. Ειδική Τιμητική Διάκριση απενεμήθη στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κο Γιάννη Καρβέλη, για την στήριξη του στον Σύλλογο αλλά και όλες τις προσπάθειες του για την στήριξη των ογκολογικών ασθενών. Τιμητικές Διακρίσεις έλαβαν επιστήμονες που αφιέρωσαν την επαγγελματική τους ζωή στην φροντίδα και θεραπεία των ογκολογικών ασθενών και αποχώρησαν πρόσφατα από την ενεργό δράση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας: ο Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κος Χαράλαμπος Καλόφωνος, ο Ομότιμος Καθηγητής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας Πανεπιστημίου Πατρών κος Δημήτρης Καρδαμάκης, και ο χειρουργός, κος Φώτης Καρβελάς.
Επιπλέον απονεμήθηκαν και οι δυο ειδικές διακρίσεις, στην μνήμη των πολυαγαπημένων μας Λιολιώς Κολυπέρα, προέδρου επί 17 χρόνια του Συλλόγου και της αφοσιωμένης εθελόντριας του Συλλόγου, Σίας Κεπενού, ως εξής:

  • Τιμητική Διάκριση Εξέχουσας Κοινωνικής Προσφοράς «Λιολιώ Κολυπέρα»: στον Ομότιμο Καθηγητή Χειρουργικής του Παν/μίου Πατρών κ. Κούκουρα Δημήτρη, για την προσφορά του στην Επιστήμη και στον Άνθρωπο.
  • Τιμητική Διάκριση Εξέχουσας Εθελοντικής Προσφοράς «Σία Κεπενού»: στην εθελόντρια του συλλόγου, κ. Κορίνα Μουκίδη για την στήριξη και την παρουσία της στο πλευρό του Συλλόγου και των δράσεων του.
    Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη, Πανοσιολογιότατος πατήρ Παΐσιος.

Οι τυχερές της βασιλόπιτας ήταν φέτος οι κυρίες: Λιβαδά Κική, Βέργη Κατερίνα και Νίνη Αφροδίτη.
Ο Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας ευχαριστεί θερμά όσους συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης:
Για τη ονειρική διακόσμηση του χώρου: Την «Rogdaki Events Trademark» και την κα Αννα-Μαρία Ρογδάκη.
Για τη ζεστή φιλοξενία: Το ξενοδοχείο «ASTIR HOTEL PATRAS».
Για τα όμορφα ακούσματα: Την χορωδία του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών «τα τραγούδια της παρέας».
Για την προσφορά της βασιλόπιτας: τα ζαχαροπλαστεία «Πλέγας», «Μυλωνάς Grande», «Λοτσάρης» και «SugarArt».
Για τα φλουριά της βασιλόπιτας: Τα κοσμηματοπωλεία «Σαρλώ», «Αναστασία Σιμιγιάτου» και «Spiros Katraouras Jewels».
Για τα δώρα της κλήρωσης: Το ταξιδιωτικό γραφείο «AndMarian Travel», το κατάστημα «COCO-MAT», το ινστιτούτο περιποίησης άκρων «Giota Panagopoulou», τον πολυχώρο άθλησης και διασκέδασης «BLOCK PATRA» , την κα Ρένα Κυρσανίδη «Δια χειρός ποιήματα», το κατάστημα «11 Modern Mouses Artshop» καθώς και τον κο Ασημάκη Παπαδάτο- Μέντη για την προσφορά του βιβλίου του «Ασημάκης- ένα Ανοιχτό Βιβλίο».