Η τοποθέτηση της Προέδρου στην Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Δημογραφικό

Η τοποθέτηση της Προέδρου στην Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Δημογραφικό

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας κα Λιολιώ Κολυπέρα, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017, συμμετείχε με τοποθέτηση  στην Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Δημογραφικό, ύστερα από πρόσκληση της Προέδρου της Επιτροπής  κας Αναγνωστοπούλου Σίας, Βουλευτή Αχαΐας.

Η κα Κολυπέρα, ενημέρωσε την επιτροπή για τη συχνότητα διάγνωσης του καρκίνου του μαστού στον δυτικό κόσμο καθώς και για τις επιπτώσεις της νόσου στη ζωή της γυναίκας.

Η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού σε πολλές περιπτώσεις  συνεπάγεται την είσοδο της γυναίκας σε υποχρεωτική εμμηνόπαυση επηρεάζοντας άμεσα την γονιμότητα της.  Η διεθνής επιστημονική κοινότητα τα τελευταία χρόνια κάνει τεράστιες προσπάθειες για την επιτυχή αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Οι εξελίξεις και τα νέα είναι ελπιδοφόρα και αισιόδοξα. Τα ποσοστά των γυναικών που επιβιώνουν από τον καρκίνο του μαστού συνεχώς αυξάνονται. Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολλές νέες γυναίκες να επιβιώνουν από τον καρκίνο με εξαιρετική πρόγνωση και με τη ζωή μπροστά τους και βέβαια την επιθυμία να αποκτήσουν ένα παιδί.

Η θέση του Συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας είναι ότι ως χώρα επιβάλλεται να επενδύσουμε σε ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο, όπου με τη δέουσα προσοχή να αντιμετωπίζεται και το ζήτημα της γονιμότητας των ογκολογικών ασθενών. Λειτουργία διεπιστημονικών ομάδων, σωστή και έγκριτη ενημέρωση των ασθενών για τις επιλογές τους είναι απαραίτητα για την επόμενη μέρα. Επιλογές όπως η κρυοσυντήρηση ωαρίων και σπερματοζωαρίων, με την κατάλληλη ενημέρωση και υποστήριξη, μπορούν να αξιοποιηθούν στο μέλλον.

Δείτε στο παρακάτω λίνκ ολόκληρη την συνεδρίαση της Επιτροπής:

http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#c76f70f0-fe21-4af9-8c9d-a84d00aedb48