Διοικητικός Απολογισμός – Eτήσια αναφορά επιστημονικών και λοιπών δράσεων

Διοικητικός Απολογισμός – Eτήσια αναφορά επιστημονικών και λοιπών δράσεων

Διοικητικός Απολογισμός – Eτήσια αναφορά επιστημονικών και λοιπών δράσεων

 

Εκλογές για νέο Δ.Σ.

Στις 8/2/2017 συστάθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας έπειτα από την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Λιολιώ (Ευαγγελία) Κολυπέρα

Αντιπρόεδρος: Πάκυ (Καλλιόπη) Καραλή

Γραμματέας: Ντέπυ (Δέσποινα) Μαλλιώρη

Ταμίας: Αγγελική Στεφανάκη

Έφορος: Νόπη (Παρθενόπη) Σάντα

Μέλος: Άννα Γουρζή

Μέλος: Γωγώ (Γεωργία) Μοσχονά

Αναπληρωματικά Μέλη

Α’ Αναπληρωματικό Μέλος: Μαρία Ζολώτα

Β’ Αναπληρωματικό Μέλος: Ρένα (Ειρήνη) Χυτοπούλου

Γ’ Αναπληρωματικό Μέλος: Στέλλα Ιορδανίδη

Εξελεγκτική Επιτροπή

Μαρία  Αποστολοπούλου

Ειρήνη Λαγογιάννη

Άννα Λαμπροπούλου

Αναπληρωματικά Μέλη

Χαρά Παπακωστοπούλου

Κατερίνα Κωστή

Πρόγραμμα Πρόληψης και Έγκαιρης Διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού

Ενημερωτικές Εκδηλώσεις :

 • Ενημερωτική Εκδήλωση στις 23/1/2017 την Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου(κτίριο πρώην Τράπεζας της Ελλάδος) στο Αγρίνιο, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Αγρινίου.
 • Ενημερωτική Εκδήλωση στις 12 /2/2017 στο Δημοτικό Σχολείο Λουσικών Αχαΐας, σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λουσικών και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
 • Ενημερωτική Εκδήλωση στις 15/3/2017 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαβλανίου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζαβλανίου.
 • Ενημερωτική Εκδήλωση στις 26/4/2017, στο εκπαιδευτικό συγκρότημα Βέργη, σε συνεργασία με τα ΙΕΚ Βέργη.
 • Ενημερωτική Εκδήλωση στις 28/6/2017 στο Δημαρχείο Ανδραβίδας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Ανδραβίδας.
 • Ενημερωτική Εκδήλωση στις 5/7/2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, σε συνεργασία με την Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Δυτ. Ελλάδος και Πελοποννήσου.
 • Ενημερωτική Εκδήλωση στις 26/11/2017 στην Αίθουσα του Προοδευτικού Συλλόγου Καμαρών Αιγίου, σε συνεργασία τον Προοδευτικό Σύλλογο Καμαρών «ΑΠΟΛΛΩΝ».

Κλινικές Εξετάσεις:

 • Σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Αγρινίου, στις 23/1/17, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου(κτίριο πρώην Τράπεζας της Ελλάδος). Πριν από την ενημέρωση πραγματοποιήθηκε κλινική εξέταση μαστού από τον Χειρουργό Μαστού – Μαστολόγο κο Γιάννη Χαβελέ. Εξετάστηκαν 18 Γυναίκες.
 • Σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λουσικών και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος , πραγματοποιήθηκε κλινική εξέταση μαστού από τον Ομότιμο καθηγητή Δημήτρη Κούκουρα στα Λουσικά Αχαΐας, μετά από ενημέρωση στις 12/2/17 στο Σχολείο της περιοχής. Εξετάστηκαν 15 Γυναίκες όπου βρέθηκε μια γυναίκα με καρκίνο μαστού.
 • Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης Νέων Γυναικών από 20-39 χρονών, το οποίο υλοποιήθηκε ταυτόχρονα σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα έλαβε χώρα από 22 Μαΐου έως Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 και εξετάστηκαν στην Πάτρα 249 γυναίκες ενώ έγιναν 17 παραπομπές για δωρεάν μαστογραφία και 48 παραπομπές για δωρεάν υπέρηχο.
 • Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Ανδραβίδας, πραγματοποιήθηκε κλινική εξέταση μαστού από τον Ομότιμο καθηγητή Δημήτρη Κούκουρα στα Λουσικά Αχαΐας, μετά από ενημέρωση στις 28/6/17, στο χώρο του Δημαρχείου Ανδραβίδας. Εξετάστηκαν 20 Γυναίκες.
 • Κλινική Εξέταση Μαστού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τη συμβολή του Δήμου της Πάτρας, από 5 έως 7 Οκτώβρη 2017 στην Πλατεία Γεωργίου. Εξετάστηκαν 243 Γυναίκες, ενώ έγιναν 26 παραπομπές για δωρεάν μαστογραφία και 17 παραπομπές για δωρεάν υπέρηχο και 1 παραπομπή για τομοσύνθεση.

Κοινωνικό Ιατρείο Μαστού:

 • Το κοινωνικό ιατρείο μαστού που ξεκίνησε το 2013 και αφορά στην πρωτογενή πρόληψη, δηλαδή στην κλινική εξέταση και παραπομπή για δωρεάν μαστογραφία ή υπέρηχο σε διαγνωστικά κέντρα της περιοχής, των ανασφάλιστων γυναικών, πραγματοποιείται στα γραφεία του συλλόγου. Συνολικά μέσα στο 2017 εξετάστηκαν 98 ανασφάλιστες γυναίκες και έγιναν 29 παραπομπές για δωρεάν μαστογραφία και 11 παραπομπές για δωρεάν υπέρηχο μαστών.

 Εθελοντικό Πρόγραμμα Reach to Recovery 2017:

Βάρδια Εθελόντριας

 • Η Βάρδια της εθελόντριας πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα κάθε Παρασκευή στο ΠΓΝΠ από τις 10πμ. -2μμ. Συνολικά το 2017 πραγματοποιήθηκαν 41 βάρδιες από τις εθελόντριες μας.

Από την 1/1/17 ως τις 31/12/17 οι εθελόντριες του Συλλόγου είδαν συνολικά 62 γυναίκες:

 • 3 γυναίκες στις Χειρουργικές Κλινικές του ΠΓΝΠ
 • 57 γυναίκες στο Ογκολογικό Τμήμα του ΠΓΝΠ
 • 2 γυναίκες στο Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του ΠΓΝΠ
 • Η ομάδα εθελοντριών συμμετέχει σε 4 εποπτικές συναντήσεις υπό την εποπτεία της Κοινωνικής Λειτουργού Κλαίρης Τζιομάκη σε σχέση με την εφαρμογή του εθελοντικού προγράμματος Reach to Recovery στο ΠΓΝΠ.

Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης

Ψυχοκοινωνική Στήριξη – Ατομική Συμβουλευτική:

Υλοποιήθηκαν συνολικά 194 ωριαίες ατομικές συνεδρίες από την ψυχολόγο του Συλλόγου και 70 από την κοινωνική λειτουργό.

Κατά το 2017 δόθηκαν 19 περούκες, σε γυναίκες που τα είχαν ανάγκη.

Καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ο Σύλλογος δέχεται φάρμακα από ανθρώπους που δεν τα χρειάζονται τα οποία και δίνει είτε στο Κοινωνικό Φαρμακείο είτε στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα.

Ομαδική Υποστήριξη:

Από την ψυχολόγο του Συλλόγου Ράνια Πανουργιά πραγματοποιήθηκε

 • Ομάδα στήριξης (6 μέλη): δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις έως τον Ιούνιο 2017

Από την ψυχολόγο του Συλλόγου Γεωργία Πανίτσα πραγματοποιήθηκαν οι ομαδικές διεργασίες:

 • Ομάδα υποστήριξης/ συμβουλευτικής «Η σχέση με τον εαυτό και τους άλλους» (6 μέλη): 5 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις
 • Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης «Ο εαυτός μου κι εγώ» (6 μέλη): 4 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις

Ομάδες:

–  Στις 24/11/17 ξεκίνησε η ομάδα «Πλέκω τα όνειρά μου» για γυναίκες με καρκίνο μαστού με εβδομαδιαία συχνότητα συναντήσεων στα γραφεία του Συλλόγου.

–  Θεατρική ομάδα: Πραγματοποιήθηκαν 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις για τα μέλη του Συλλόγου στον χώρο ΜΙΚΡΟ ΚΑΡΑΒΙ και στα γραφεία του Συλλόγου.

Τηλεφωνικές Κλήσεις:

 • Συνολικά υλοποιήθηκαν 108 κλήσεις στο Σύλλογο
 • 52 με αίτημα παροχές – δικαιώματα
 • 27 για ψυχολογική υποστήριξη
 • 16 ενημέρωση για τα προγράμματα του συλλόγου
 • 13 για κάτι άλλο

Νέα Μέλη:

Την περίοδο από 1/1/2017 έως 31/12/2017 γράφτηκαν στον Σύλλογο 22 νέα μέλη.

Pink the City 2017:

Στις 22 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε συμβολικός περίπατος 1,5 χλμ ενάντια στον καρκίνο του μαστού που ξεκίνησε από Πλατεία Ψηλών Αλωνιών και κατέληξε στον Μόλο της Αγίου Νικολάου. 10,000 και πλέον, άνθρωποι συμμετείχαν στον περίπατο, φορώντας το ροζ μπλουζάκι της δράσης, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Η δράση αυτή ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού πάνω στο ζήτημα του καρκίνου του μαστού θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά.

Για το Pink the City 2017:

 • Εκπαιδεύτηκαν και αξιοποιήθηκαν 120 εθελοντές
 • Δημιουργήθηκαν και διακινήθηκαν 12,000 ενημερωτικά φυλλάδια με πληροφορίες για τη δράση αλλά και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού
 • Δημιουργήθηκε τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ που έπαιζαν όλο τον μήνα Οκτώβριο στα τοπικά ΜΜΕ.
 • Δημιουργήθηκε ιστοσελίδα για ενημέρωση, δηλώσεις ατομικών και ομαδικών συμμετοχών στη δράση, ενώ υπήρχε δυνατότητα και για υποβολή δήλωσης εθελοντών στη διεύθυνση http://pinkthecity.gr/
 • Αξιοποιήθηκαν Χορηγοί με ανταποδοτικά διαφημιστικά οφέλη
 • Πριν και μετά την εκδήλωση ο Σύλλογος απασχόλησε τα ΜΜΕ της περιοχής μας μέσα από Δελτία Τύπου, αφιερώματα και συνεντεύξεις
 • Δεκάδες γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν την συμβολική διαδρομή πλάι σε χιλιάδες συνανθρώπους μας
 • Τα έσοδα της εκδήλωσης αξιοποιούνται για την ενίσχυση των επιστημονικών προγραμμάτων του Συλλόγου.

Συμμετοχή σε Συνέδρια:

Μέσα στο 2017 ο Σύλλογος συμμετείχε είτε με ομιλίες είτε με ενημερωτικό υλικό σε  συνέδρια ή ημερίδες.

 • 1ο Συνέδριο Στελεχών ΕΛΛ.Ο.Κ. & Γενική Συνέλευση:

Στο συνέδριο συμμετείχε με ομιλία, η Ταμίας του Συλλόγου κα Αγγελική Στεφανάκη, με θέμα «Σχέση γιατρού-ασθενούς στην ογκολογία». Το συνέδριο παρακολούθησε η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Λιολιώ Κολυπέρα, στις 3-5 Φεβρουαρίου 2017.

Ημερίδα για την Κοινωνική Οικονομία:

Πραγματοποιήθηκε στις Φαρές Αχαΐας 3/3/2017 και παρακολούθησαν οι Πάκυ Καραλή, Αγγελική Στεφανάκη, Κλαίρη Τζιομάκη

Ημερίδα «Βία στην σύγχρονη εποχή-κοινωνία, θύμα: γυναίκα»:

Στην ημερίδα συμμετείχε  με τοποθέτηση της, η  Ταμίας του ΔΣ του Συλλόγου κα Αγγελική  Στεφανάκη, στις 29 Μαρτίου 2017.

Ημερίδα «Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, Νοσηλευτής – Ασθενής: μια θεραπευτική συμμαχία»:

Στην ημερίδα συμμετείχε με ομιλία, η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Λιολιώ Κολυπέρα, με θέμα « Σχέση Νοσηλευτή – Ασθενή στην ογκολογία – Μια αμφίδρομη σχέση ζωής» στις 7 Απριλίου 2017.

– Συμμετοχή στην Ημερίδα Ψυχοκοινωνικής Ογκολογίας:

Την ημερίδα παρακολούθησαν η κοινωνική λειτουργός Κλαίρη Τζιομάκη και η ψυχολόγος Γεωργία Πανίτσα στις 9/4/2017, στο ξενοδοχείο Crowne Plaza στην Αθήνα.

Διημερίδα – Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Γυναίκα & Καρκίνος από την πρόληψη στη θεραπεία»:

Στην ημερίδα συμμετείχε με ομιλία, η Γραμματέας ΔΣ και Εκπαιδευμένη εθελόντρια του Συλλόγου κα Ντέπυ Μαλλιώρη, με θέμα «Γονιδιακός Έλεγχος, η οικογένεια μου και εγώ», στις 12-13 Μαΐου 2017.

– Συμμετοχή στην ημερίδα με θέμα «Δομώντας την ανακουφιστική φροντίδα ασθενών με καρκίνο στο τελικό στάδιο της νόσου»:

Την ημερίδα παρακολούθησαν η Λιολιώ Κολυπέρα, η Κλαίρη Τζιομάκη, η Γεωργία Πανίτσα στις 23/5/2017 στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας.

7th annual Capital link CSR Greece. Investing in growth – The new fece of CSR:

Πραγματοποιήθηκε στις 7/6/2017 στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα. Παρέστησαν η πρόεδρος κα Λιολιώ Κολυπέρα και η ταμίας του Συλλόγου κα Αγγελική Στεφανάκη.

Ετήσια γενική συνέλευση –  συνάντηση του ECPC |EUROPEAN CANCER PATIENT COALITION (Ευρωπαϊκός συνασπισμός ασθενών με καρκίνο):

Την σημερινή ελληνική πραγματικότητα στην Υγεία, και ιδιαίτερα στην Δυτική Ελλάδα καθώς και τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει  ο Σύλλογος για τα εγειρόμενα ζητήματα,  μετέφερε και παρουσίασε η κοινωνική λειτουργός του Συλλόγου, κα Κλαίρη Τζιομάκη. Την συνάντηση παρακολούθησαν η κοινωνική λειτουργός – οικογενειακή θεραπεύτρια και επιστημονικά υπεύθυνη του συλλόγου, κα Κλαίρη Τζιομάκη και η ταμίας του ΔΣ, κα Αγγελική Στεφανάκη, στις 16-18 Ιουνίου 2017.

Συμμετοχή στο ετήσιο συνέδριο ESMO 2017 |Congress Integrating science into oncology for a better patient outcome:

Το Συνέδριο παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ενότητα  Patient Advocacy Track, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:  Πρόεδρος – Λιολιώ Κολυπέρα,  Αντιπρόεδρος – Πάκυ Καραλή,  Ταμίας – Αγγελική Στεφανάκη, Μέλος Δ.Σ.- Γωγώ Μοσχονά, και η κα Κλαίρη Τζιομάκη: Κοινωνική Λειτουργός – Οικογενειακή θεραπεύτρια -Επιστημονικά Υπεύθυνη, στις 8-12 Σεπτεμβρίου 2017.

– Συμμετοχή του Συλλόγου στην διημερίδα της ΕΛΛΟΚ με θέμα «Καρκίνος της Κεφαλής και Τραχήλου. Ο Άγνωστος Καρκίνος»:

Την ημερίδα παρακολούθησαν τα αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ, Στέλλα Ιορδανίδου και Ρένα Χυτοπούλου στις 22-23/9/2017.

Συμμετοχή στην 4η Μετεκπαιδευτική Συνάντηση για τον Καρκίνο Νοτιοδυτικής Ελλάδας «Αντιπαραθέσεις»:

Στην συνάντηση συμμετείχε με σχολιασμό, στην κατηγορία Καινοτομία & Οικονομικά της υγείας, η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Λιολιώ Κολυπέρα, στις 6-7 Οκτωβρίου 2017.

– Συμμετοχή στη συνάντηση για τον Μεταστατικό Καρκίνο Μαστού που διοργάνωσε η εταιρία Pfizer, με τίτλο: «Κάθε μέρα είναι πολύτιμη»

Στη συνάντηση που έγινε στη Βιέννη στις 17-18/10/2017 και είχε σαν στόχο  την βελτίωση της ζωής, της καθημερινότητας και του «κερδισμένου» χρόνου της γυναίκας με μεταστατικό καρκίνο μαστού, συμμετείχε η ταμίας του Συλλόγου κα Αγγελική Στεφανάκη.

-Συμμετοχή στο συνέδριο: Advanced Breast Cancer 4th ESO- ESMO International Consensus Conference 2-4 Νοεμβρίου 2017 στη Λισσαβώνα. Το συνέδριο παρακολούθησαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Λιολιώ Κολυπέρα και η Ταμίας Αγγελική Στεφανάκη

Better Policy For Metastatic Cancer Patients PARLIAMENT IN ACTION:

Στην εκδήλωσε συμμετείχε με ομιλία η  Ταμίας του ΔΣ του Συλλόγου κα Αγγελική  Στεφανάκη, με θέμα «Την εμπειρία της, τα προβλήματα που αντιμετώπισε στη διάρκεια της θεραπείας, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ασθενής που είναι εργαζόμενη, μητέρα, φίλη, πολίτης αλλά και η γυναίκα που περιθάλπει μια άλλη ασθενή.», στις 7 Νοεμβρίου 2017.

Συμμετοχή στο 3o Forum Ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ Συλλόγων Ασθενών:

Την εκδήλωση παρακολούθησε η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα Λιολιώ Κολυπέρα, στις 14 Νοεμβρίου 2017.

Συμμετοχή στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών |Patients in Power Conference:

Στο συνέδριο συμμετείχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:  Πάκυ Καραλή – Αντιπρόεδρος  ΔΣ, Αγγελική Στεφανάκη – Ταμίας ΔΣ, και η κα Ρένα Χυτοπούλου, αναπληρωματικό μέλος ΔΣ, στις 21 Νοεμβρίου 2017

– Συμμετοχή στην Επιστημονική Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Ουρογεννητικό Καρκίνο:

Την ημερίδα παρακολούθησαν η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, κα Πάκυ Καραλή και το αναπληρωματικό μέλος ΔΣ, κα Ρένα Χυτοπούλου, στις 22 Νοεμβρίου 2017.

– Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Δημογραφικό

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας κα Λιολιώ Κολυπέρα, στις 14/12/2017, συμμετείχε με τοποθέτηση ύστερα από πρόσκληση της Προέδρου της Επιτροπής  κας Αναγνωστοπούλου Σίας, Βουλευτή Αχαΐας.

 

Κοινωνικές Εκδηλώσεις και άλλες δράσεις Συλλόγου:         

– Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας: στο ξενοδοχείο Αστήρ στις 19/1/2017.

Εκδρομή στους 3ους Χαιρετισμούς στην Ιερά Μονή Τσούκας και στα Γιάννενα 17-18/3/2017.

Έκθεση χειροποίητων ειδών: λαμπάδες, δωράκια, γλυκά που προσέφεραν μέλη και φίλοι, υπέρ των σκοπών του Συλλόγου, στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» στις 7-8/4/2017.

2ο Zumbathon Party: τρείς ώρες γεμάτες μουσική, χορό και γυμναστική που διοργανώθηκε στο κλειστό στάδιο Τόφαλος, υπέρ των σκοπών του Συλλόγου 14/5/17.

– Στις 29/5/17 μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από το Δημοτικό Σχολείο της Ελίκης και το 7ο Δημοτικό Σχολείο του Αιγίου δώρισαν τα μαλλιά τους στο πρόγραμμα Χάρισε Δύναμη. Για το σκοπό αυτό, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου έγραψε το παραμύθι «Η γούνα της Αλεπούς» και προσφέρθηκε στα σχολεία.

– 1/6/2017: εκδήλωση “Color your A to Z Greek” που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα Classico Μαιζώνος 95, Πάτρα και μέρος των εσόδων δόθηκε υπέρ των σκοπών του Συλλόγου.

Καλοκαιρινή Βραδιά: με αφορμή το κλείσιμο της χρονιάς, με φαγητό και ζωντανή μουσική στο ξενοδοχείο “Astir” στις 26/6/17.

– Τριήμερη Εκδρομή: με διαμονή στην Σύρο και προσκυνηματική επίσκεψη στην Τήνο 15-17/9/17.

– Στις 3/10/2017 Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Αχαΐας σε συνεργασία με την COCO – MAT στο κατάστημα της COCO – MAT πραγματοποίησε δράση για την προσφορά μαξιλαριού pillow positive ως βοήθημα για τις γυναίκες που έχουν χειρουργηθεί.

– Εκπαίδευση των εθελοντών της δράσης Pink the City 2017 στο King George Hall στις 4/10/17.

–  Συμβολική ΑΛΥΣΙΔΑ ΖΩΗΣ στην Πλατεία Γεωργίου 7/10/17.

Φωταγωγήθηκε ροζ το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας στις 21-22/10/2017.

–  Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Κατά του Καρκίνο του Μαστού , στις 25/10/2017 το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας,   ύστερα από πρόσκληση της Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης, παρευρέθηκε στον αγιασμό του τμήματος βόλεϋ γυναικών στο Κλειστό γυμναστήριο Μπάσκετ – Βόλεϊ. Η ΠΓΕ ευχαρίστησε με τιμητική πλακέτα, το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας, την οποία παρέλαβαν με συγκίνηση  η Πρόεδρος του Συλλόγου Λιολιώ Κολυπέρα καθώς και το αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ κα Μαρία Ζολώτα. Το τμήμα βόλεϋ της Παναχαϊκής στηρίζει το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας ενσωματώνοντας το λογότυπο του Συλλόγου στην μπλούζα της ομάδας τους.

–  Στις 17/11/2017 στάλθηκε Ανοιχτή Επιστολή Προς Υπουργό Υγείας για Ελλείψεις Ογκολογικών Φαρμάκων.

–  Στις 29/11/2017 ανακοινώθηκε η έκδοση Ειδικής Κάρτας Υγείας για νεφροπαθείς και καρκινοπαθείς. Το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας, ως πρωτεργάτης στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας για θέματα καρκίνου μαστού και ως ιδρυτικό μέλος των Πυλώνων Αλληλεγγύης, συνεργάστηκε με την Εταιρία Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ, ενημερώνοντας για τις ανάγκες που προκύπτουν μετά τη διάγνωση ενός καρκίνου και για την ευαισθησία που χρειάζεται να δείξουν όλες οι πλευρές, ειδικά στα χρόνια της οικονομικής κρίσης προκειμένου οι ογκολογικοί ασθενείς να μπορούν να έχουν αξιοπρεπή πρόσβαση στα Νοσοκομεία της περιοχής μας.

–  Στις 18/12/2017 το βιβλιοπωλείο Discover και οι εκδόσεις «Σιδέρη» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας, παρουσίασαν το βιβλίο  «Η μικρή μπαλίτσα» της κ. Κάλλιας Πεδιαδίτη, που γράφτηκε με αφορμή την προσωπική περιπέτεια της συγγραφέως με αντίπαλο τον καρκίνο στο King George Hall. Στην παρουσίαση συμμετείχαν η κα Γεωργία Πανίτσα, οικογενειακή θεραπεύτρια – ψυχολόγος του του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», Ν. Αχαΐας, η κα Άννα Λαμπροπούλου, μέλος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», Ν. Αχαΐας, η κα Κατερίνα Λουκανάρη, μέλος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», Ν. Αχαΐα

– Οι εθελόντριες του Συλλόγου μοίρασαν γούρια στους ογκολογικούς ασθενείς και το προσωπικό, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου και του νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα, εν όψει Χριστουγέννων 21-22/12/17.

Συμμετοχή σε δράσεις – εκδηλώσεις άλλων φορέων:

– Εκπροσώπηση στο 5ο Sail for Pink, τον ιστιοπλοϊκό αγώνα, και την παράλληλη Πορεία Ελπίδας, που διοργάνωση το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Θεσσαλονίκης στις 7/5/2017. Τον Σύλλογο εκπροσώπησαν το μέλος του ΔΣ Άννα Γουρζή και το αναπληρωματικό μέλος Αλεξάνδρα Κρούσκου.

– Συμμετοχή στην εκδήλωση Γυναίκα «Μάννα» τ’ ουρανού, που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Α.Σ.Τ.Ο Επικοινωνούμε» στις 13/5/2017  στο θέατρο Royal- Παλιό Πτωχοκομείο (Ακτή Δυμαίων) τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν υπέρ των σκοπών του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας.

– Συμμετοχή και συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας στο καθιερωμένο ετήσιο θεσμό επικοινωνιακής δράσης του ΥΠ.ΠΟ.Α «Πράσινες Πολιτιστικές διαδρομές 2017» με τίτλο της θεματικής περιήγησης: «Γυναίκα, Φύση και Περιβάλλον. Από την προϊστορία μέχρι σήμερα», στον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης, στις 28/5/2017.

– Συμμετοχή με ενημερωτικό περίπτερο, στο το 2o  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, στον χώρο της Πλαζ ΕΟΤ – Εκπαιδευτικό Κέντρο Δράσης στην Πάτρα, στις 10-11/6/2017

–  Στις 20/9/2017 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία η Estée Lauder Companies, γιόρτασε την 25η Επέτειο της εκστρατείας για τον Καρκίνο του μαστού και τίμησε όλους του συνεργάτες που συνέλαβαν τα χρόνια αυτά στην επιτυχία της με ένα εορταστικό γεύμα, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Στο γεύμα παρευρέθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας κα  Λιολιώ Κολυπέρα.

– Συμμετοχή στο 9ο Greece Race For The Cure στις 1/10/2017 που πραγματοποιήθηκε από το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ σε συνεργασία με τη Susan G.Komen.

– Συμμετοχή στις 25/10/2017, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, με ενημερωτικό περίπτερο σε κεντρικό σημείο της πόλης του Αγρινίου, μετά από πρόσκληση της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας  του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγρινίου. Η κα Μαρία Αποστολοπούλου διένειμε έντυπο υλικό του συλλόγου για την ενημέρωση και  έγκαιρη διάγνωση για τον  Καρκίνου του Μαστού, στους πολίτες της περιοχής.

Απογευματινό καφέ που διοργανώθηκε από τη φίλη και αρωγό μέλος του Συλλόγου κα Ηρώ Δημητροπούλου στο ξενοδοχείο “Astir”, με έσοδα που διατέθηκαν στο Σύλλογο στις 12/12/2017.

– Οι μαθητές της ειδικότητας  «Κομμωτικής Τέχνης» του Τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας του 1ου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, σε συνεργασία με το Ε.Κ. (Εργαστηριακό Κέντρο), διοργάνωσαν εκδήλωση  στις 18-20/12/2017 στο Εργαστήριο ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ στο ΕΠΑ.Λ. Μεσολογγίου με θέμα:  «Δωρεά μαλλιών για γυναίκες με Καρκίνο του μαστού». Στην εκδήλωση θα παρευρέθηκαν η κα Άννα Γουρζή, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας και η κα Ρένα Χυτοπούλου, αναπληρωματικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας.

Βραβεύσεις του Συλλόγου:

Healthcare Business Awards 2017 (Βoussias Conferences) για την επιβράβευση των βέλτιστων πρακτικών σε όλο το φάσμα της Υγείας για τη χρονιά που πέρασε:

Στην εκδήλωση στις 13/9/2017 απένειμαν βραβεία σε Συλλόγους Ασθενών, ΜΚΟ με σημαντική συνεισφορά στην Υγεία, όπου  ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας , βραβεύτηκε στην κατηγορία «Πρόγραμμα Πρόληψης και Έγκαιρης Διάγνωσης Καρκίνου Μαστού»