Βιβλιοπαρουσίαση: «Η μικρή μπαλίτσα» στην Πάτρα

Βιβλιοπαρουσίαση: «Η μικρή μπαλίτσα» στην Πάτρα

Στις 18 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:30, στο King George Hall (Πλατεία Γεωργίου 1A) , το βιβλιοπωλείο Discover και οι εκδόσεις “Σιδέρη” σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας, παρουσιάζουν το βιβλίο  «Η μικρή μπαλίτσα» της κ. Κάλλιας Πεδιαδίτη, που γράφτηκε με αφορμή την προσωπική περιπέτεια της συγγραφέως με αντίπαλο τον καρκίνο.

Είναι μια εξαιρετική δουλειά για την ψυχολογία των παιδιών που αντιμετωπίζουν αυτό το σοβαρό πρόβλημα στους κόλπους της οικογένειάς τους και είναι τόσο λεπτοδουλεμένη που σίγουρα θα σας συγκινήσει.

Το βιβλίο θα προλογίσουν:

Γεωργία Πανίτσα, οικογενειακή θεραπεύτρια- ψυχολόγος του του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», Ν. Αχαΐας

Άννα Λαμπροπούλου, μέλος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», Ν. Αχαΐας

Κατερίνα Λουκανάρη, μέλος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», Ν. Αχαΐα

Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Δήμητρα θεοδωροπούλου 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

H μαμά έχει μια μικρή μπαλίτσα στο σώμα της. Είναι όμως πολύ ενοχλητική γιατί κρύβει μέσα της μια αρρώστια που τη λένε καρκίνο.
Μέσα από τη θεραπεία της μαμάς στο νοσοκομείο θα γνωρίσουμε εντυπωσιακά μηχανήματα, ικανούς γιατρούς και πανίσχυρες ακτίνες ουράνιου τόξου που θα διακτινίσουν την μπαλίτσα σε άλλον γαλαξία.

Όλη η οικογένεια ενωμένη θα γνωρίσει τη δύναμη της θετικής σκέψης και της αγκαλιάς! Τη δύναμη της γενναιότητας που καταπολεμά τον φόβο και της αγάπης που διώχνει τη λύπη μακριά.

Για τους γονείς…
Το βιβλίο αυτό επιδιώκει μέσα από ένα παράθεμα με επιστημονικές συμβουλές να βοηθήσει και να κατευθύνει τους γονείς να υποστηρίξουν έγκαιρα και με ευαισθησία τα παιδιά τους σε όποια ηλικία κι αν βρίσκονται, όταν η οικογένεια αντιμετωπίζει μια σοβαρή περιπέτεια υγείας, και να τα προετοιμάσουν για τις αλλαγές που αυτή επιφέρει. Δίνει ειλικρινείς και ακριβείς απαντήσεις στις ερωτήσεις τους σχετικά με την υγεία του γονέα και τις αλλαγές της καθημερινότητας. Στόχος είναι να έρθει όλη η οικογένεια πιο κοντά…

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Κάλλια Πεδιαδίτη-Prud’homme είναι μητέρα δύο παιδιών, του Αλέξανδρου και της Αριάδνης, με καταγωγή από την Κρήτη. Τον Αύγουστο του 2015, σε ηλικία 34 ετών, διαγνώστηκε με καρκίνο του στήθους και όπως εκατοντάδες νέες μητέρες που προσβάλλονται από αυτή την ασθένεια κάθε χρόνο στην Ελλάδα έψαξε να βρει ένα βιβλίο το οποίο θα τη βοηθούσε να εξηγήσει και να προετοιμάσει τα παιδιά της για την περιπέτεια που ξεκινούσε και τις επικείμενες αλλαγές στην καθημερινότητά τους. Δυστυχώς, τέτοιο βιβλίο δεν υπήρχε στα ελληνικά και έτσι εμπνευσμένη από την εμπειρία των παιδιών της και με την υποστήριξη της ομάδας ψυχολόγων και παιδοψυχίατρων ενός από τα μεγαλύτερα Ινστιτούτα της Γαλλίας για τον καρκίνο, το “Institut Paoli Calmettes”, αποφάσισε να γράψει τη Μικρή μπαλίτσα θέλοντας να βοηθήσει με τη σειρά της κάθε οικογένεια με μικρά παιδιά που ξεκινά τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.