Ανοιχτή Επιστολή προς τους Εκλεγέντες Βουλευτές του Νομού μας

Ανοιχτή Επιστολή προς τους Εκλεγέντες Βουλευτές του Νομού μας

Πάτρα, 30/1/2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ

Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα ζωής» Ν. Αχαΐας, σας συγχαίρει για την εκλογή σας και εύχεται ειλικρινά καλή δύναμη σε σας και καλή επιτυχία στο έργο, που αναλάβατε, για την προαγωγή και υπεράσπιση των ζητημάτων του τόπου μας.

Τα ζητήματα σαφώς πολλά, διαφορετικά και φλέγοντα, επιτρέψτε μας, όμως, ως Σύλλογος καρκινοπαθών, να σας επισύρουμε την προσοχή σε ένα ιδιαιτέρως σημαντικό και καίριο ζήτημα για το σύνολο των πολιτών της πατρίδας μας, το ζήτημα του συστήματος Υγείας, την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τούτο, ως πολίτης και ως πολιτικός, ασφαλώς και δεν αγνοείτε.

Η Υγεία, κοινωνικό αγαθό και θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών αυτού του τόπου, αλλά και αποκούμπι και παρηγοριά, του δοκιμαζόμενου και γενναίου λαού μας («την υγειά μας να΄χουμε…), δέχθηκε το προηγούμενο διάστημα, πρωτοφανή επίθεση, μέχρι σφαγιασμού, στο όνομα του «εξορθολογισμού των δαπανών», με θύμα, τον πλέον αδύναμο κοινωνικό κρίκο, τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Όμως οι πολίτες δεν είναι αριθμοί, δαπάνες και ψηφοφόροι, είναι πρωτίστως άνθρωποι.

Θα σας παρακαλέσουμε λοιπόν, να συμβάλλετε από την θέση σας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και με όλες σας τις δυνάμεις, στην ανοικοδόμηση και θεραπεία του βαθέως πληγέντος, Συστήματος Υγείας, στην εκλογίκευση και εξανθρώπιση αυτού του ψυχρού, παράλογου και απάνθρωπου «εξορθολογισμού». Η πανάρχαια θεμελιώδης ρήση: «Μέτρον πάντων Άνθρωπος», ας είναι ο γνώμονας, ο δρόμος και ο αλάνθαστος οδηγός μας. Ο Άνθρωπος, κυρίες και κύριοι Βουλευτές,  και όχι οι αριθμοί.

Κλείνοντας, σας ευχόμαστε και πάλι Καλή Δύναμη και ελπίζουμε στην στήριξη και υποστήριξη αλλά και την συμβολή σας στην ανακούφιση και στην διαφύλαξη της περηφάνειας, της αξιοπρέπειας και της ελπίδας των πασχόντων πολιτών αυτής της χώρας.

Εμείς θα είμαστε στην διάθεσή σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τα τεράστια προβλήματα των καρκινοπαθών και όλες τις αστοχίες, που έχουν εντοπιστεί και λεπτομερώς, καταγραφεί.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                                                           Η Γραμματέας

Λιολιώ Κολυπέρα                                                              Πάκυ Καραλή